A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Публікації

Про переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки сільськогосподарського призначення

     27 травня 2021 року набрала чинності переважна більшість норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX (номер законопроекту 2194), підписаний Президентом України Володимиром Зеленським 24 травня 2021 року на Всеукраїнському форумі «Україна. 30. Земля».

09:13 16.07.2021

Виконання конрольно-економічних завдань в Комарнівській ТГ.

     Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України місцеві фінансові органи здійснюють контроль за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу, витрачанням коштів розпорядниками бюджетних коштів, а також інші функції, пов’язані з управлінням коштами місцевого бюджету.      Окрім того, постановою Міністерства фінансів України від 28 лютого 2002 No228 Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ передбачено, що місцеві фінансові органи щороку у межах своєї компетенції після прийняття відповідних бюджетів перевіряють правильність складання, затвердження і внесення змін до кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, планів спеціального фонду, планів використання бюджетних коштів, помісячних планів використання бюджетних коштів та складення зведення показників спеціального фонду кошторису.      З метою недопущення порушень бюджетного законодавства, фактів неефективного та нецільового використання бюджетних коштів в установах, закладах та організаціях, які фінансуються з бюджету відповідної територіальної громади, необхідно проводити періодичні перевірки цільового використання бюджетних коштів на оплату продуктів харчування, медикаментів, пільгових рецептів, інших видатків; дотримання законодавства в частині оплати праці; формування шкільної мережі та мережі дошкільних і позашкільних навчальних закладів; власні надходження бюджетних установ і їх використання.      Стан виконання місцевих бюджетів в першу чергу залежить від повноти мобілізації податків і платежів на відповідних територіях.

11:41 15.07.2021

Дотація за бджолосім’ї

     Департамент агропромислового розвитку повідомляє про початок приймання документів за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

09:21 15.07.2021

Про викуп земель фермерами

27 травня 2021 року набрала чинності переважна більшість норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX (номер законопроекту 2194), підписаний Президентом України Володимиром Зеленським 24 травня 2021 року на Всеукраїнському форумі «Україна. 30. Земля».

09:08 14.07.2021

Головні питання - відповіді про обіг земель сільськогосподарського призначення

   З 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує дію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення (№ 552-IX від 31.03.2020). Основні меседжі Закону:

11:09 13.07.2021

ВИ ГОТОВІ ПІДПИСАТИ ДОГОВІР З КРЕДИТНОЮ СПІЛКОЮ: ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ РИЗИКИ

   Всі громадяни України, так чи інакше, є споживачами фінансових послуг. Чимало людей накопичують свої кошти в банку чи отримують в ньому кредит, здійснюють діяльність з обміну валют чи переказу коштів, отримують послуги у сфері страхування та пенсійного забезпечення ­– усе це є фінансовими послугами. Враховуючи величезний обсяг надання фінансових послуг на споживчому ринку, громадяни зазвичай не мають необхідних знань для усвідомленого вибору послуги, губляться у необмеженому просторі інформації (не завжди достовірної і правильної), не завжди можуть оцінити рівень особистих ризиків і свої майбутні зобов’язання. Скажімо, Ви готові підписати договір з кредитною спілкою: на що варто звернути увагу, обираючи кредитну спілку, які можуть бути ризики підписання договору, що робити у разі неповернення вкладникам коштів, розповідає заступник начальника відділу “Городоцьке бюро правової допомоги” Львівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Наталія Митюк.

09:27 12.07.2021

Порядок отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій

   Фахівці Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області звертають увагу платників податків, що неприбуткова організація може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.   Відповідно до пункту 121 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок). За запитом неприбуткової організації контролюючий орган надає їй безоплатно протягом трьох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з Реєстру, який містить відомості про неприбуткову організацію визначені п. 11 Порядку, або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі. Витяг містить відомості з Реєстру, актуальні на дату та час його формування, та є чинним до внесення змін до Реєстру в частині відомостей, що стосуються зазначеної неприбуткової організації.   Витяг з Реєстру або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі надсилається поштою за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків або особисто вручається платнику податку (його представнику) за основним місцем обліку платника податків.   ДПС України здійснюються заходи щодо можливості отримання витягу або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua (меню «Листування з ДПС»).

09:19 12.07.2021

Головне управління Держпраці у Львівській області закликає громадян бути свідомими та не погоджуватись працювати у «тіні»

Задекларована праця – гарантує трудові та соціальні права. Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

10:13 09.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень