A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Публікації

Які документи має подати ФО – платник ПДФО щоб скористатися правом на нарахування податкової знижки, щодо суми коштів, сплачених за навчання?

     Фахівці Городоцької ДПІ повідомляють про те, що відповідно до ст.166 Податкового кодексу України платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

10:05 29.07.2021

Про поділ кредиту між колишнім подружжям

     Коли люди одружуються, то відразу прагнуть створити комфортні умови для спільного проживання, проте досить часто сім’я руйнується, і настає момент розлучення. Розлучення – складний і болючий процес для колишнього подружжя. Особливо, коли справа доходить до поділу майна. Однак, при розлученні подружжя ділить не лише спільно нажите майно, а й кредитні зобов’язання, яких вони встигли набути, перебуваючи у шлюбі.      Ст. 60 Сімейного кодексу України говорить про те, що майно нажите в момент перебування подружжя у шлюбі стає спільною сумісною власністю дружини та чоловіка навіть у тих випадках, коли хтось із них з поважних причин не мав власних доходів.      Відповідно до ч. 3 ст. 61 Сімейного кодексу України у разі коли хтось із подружжя уклав угоду в інтересах сім'ї, то тоді капітал та інше майно, що було отримано на підставі такої угоди стає об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.      Тобто з цього приходимо до висновку, що кредит при розлученні подружжя ділиться у разі:

09:10 27.07.2021

Фізична особа, яка не заключала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, може отримати довідку

     Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома , що відповідно до п. 1 частини першої ст. 6 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиного внеску) має право безоплатно отримувати від контролюючих органів та Пенсійного фонду в межах їх компетенції інформацію, необхідну для виконання обов’язків, покладених на платника згідно з Законом № 2464, а також для підтвердження надходження до Пенсійного фонду сплачених платником сум єдиного внеску.

09:26 26.07.2021

Наявність податкового боргу може залишити підприємця без житла

     Фахівці Городоцького управління ГУ ДПС у Львівській області повідомляють, що при наявності податкового боргу з податків і зборів в розмірі 1020 грн.,( а з єдиного соціального внеску понад 10 гривень) податкова служба формує та направляє боржнику податкову вимогу про сплату недоїмки. Після отримання податкової вимоги, боржнику надається 30 діб для погашення боргу (раніше було 60 днів), а на погашення єдиного внеску всього 10 календарних днів. Якщо за цей період борг не буде погашено, податкова служба направляє вимогу про стягнення боргу до виконавчої служби юстиції.

09:02 26.07.2021

Перед виїздом за кордон на ПМЖ необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи

     Фахівці Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадують, що платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи. Зробити це необхідно не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. Така вимога визначена статтею 179 Податкового кодексу України.      Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми ПДФО і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур. Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу довідки, за місцем податкового обліку.      Платникам податку – резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, довідка видається протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.

10:49 23.07.2021

За використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена відповідальність

     Фахівці Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадують роботодавцям, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена відповідальність. Зокрема, за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час при його повній зайнятості на підприємстві, виплату зарплат «в конверті» підприємство, фізична особа-підприємець, платник єдиного податку на І-ІІІ групі оподаткування отримає попередження, а підприємство/підприємець на ІV групі або загальній системі оподаткування сплатить 10 мінімальних заробітних плат (з 01.01.2021 року – це 60 тис. грн). За повторне порушення передбачено відповідальність 30 мінімальних заробітних плат (180 тис. грн відповідно).      Звертаємо увагу, укладення трудового договору дає можливість найманому працівнику бути захищеним чинним трудовим законодавством у разі порушення його прав, а саме: у разі затримки виплати заробітної плати, відмові в оплаті праці за виконану роботу. Тільки офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів гарантує працівникам реалізацію їх прав на пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, отримання допомоги по безробіттю тощо.      Водночас роботодавці зобов’язані надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкової інспекції за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» та має бути надіслане до початку роботи працівника.

14:17 22.07.2021

Порядок та термін реєстрації програмного РРО

     Фахівці Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляють, що для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316602) (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО).      Реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.       У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру ПРРО. Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції (із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО).      Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера  ПРРО. Про результати обробки реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:

10:29 20.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень