Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою комунальної власності

Стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою комунальної власності

Рішенням Городоцького районного суду Львівської області від 17.12.2021, яке  на даний час набрало законної сили, задоволено позов керівника Пустомитівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Комарнівської міської ради до власника приміщень про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою комунальної власності.

13:13 31.01.2022

СБУ: за хвилею псевдомінувань по всій країні стоїть РФ, яка намагається розхитати ситуацію в Україні зсередини

СБУ: за хвилею псевдомінувань по всій країні стоїть РФ, яка намагається розхитати ситуацію в Україні зсередини

Спецслужби Російської Федерації активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну. Якщо упродовж всього 2021 року СБУ зафіксувала понад 1100 завідомо неправдивих анонімних повідомлень, то з початку 2022 року їх надійшло вже більше 300. Наразі жодне з них після ретельних перевірок не підтвердилось. Служба безпеки України у співпраці з Національною поліцією та представниками інших правоохоронних відомств активно протидіє таким проявам: з початку 2021 року встановлено 313 осіб, які здійснили псевдомінування. Мета спецслужб країни-агресора очевидна – створити умови додаткового тиску на Україну, посіяти тривогу та паніку в суспільстві. На жаль, такі інформаційно-психологічні спеціальні операції – реалії сучасних гібридних воєн, і ми маємо чітко це усвідомлювати. За попередньою інформацією, до поширення хвилі псевдомінувань залучають громадян України, які діють з хуліганських мотивів чи заради розваги, не усвідомлюючи до кінця усі можливі наслідки. Зловмисники намагаються надсилати повідомлення з використанням програмного забезпечення, яке, на їх думку, забезпечує їм анонімність. Разом з цим, вжитими заходами встановлено, що більшість повідомлень надіслані користувачами інтернету, які перебувають на території суміжних пострадянських країн або на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Оперативне відслідковування каналів надходження неправдивої інформації відбувається в рамках проектів міжнародної допомоги разом з іноземними партнерами в тому числі. СБУ вкотре нагадує, що «анонімні терористи» будуть встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) карається позбавленням волі від 2 до 6 років, а за повторний такий дзвінок може бути засуджено на термін від 4 до 8 років; ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) у разі загрози вчинення вибухів та інших дій, які будуть створювати небезпеку для життя та здоров’я людей або настання інших тяжких наслідків, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, за повторний такий прояв – від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Окремо звертаємось до представників ЗМІ з проханням приділяти особливу увагу перевірці інформації про мінування, аби такі публікації не грали на руку ворожим спецслужбам. Ми відкриті до комунікації з засобами масової інформації та завжди готові за потреби надати актуальні дані.

16:13 21.01.2022

СБУ викрила масштабне забруднення земель на Львівщині: екології завдано збитків на 67,5 млн грн

СБУ викрила масштабне забруднення земель на Львівщині: екології завдано збитків на 67,5 млн грн

Служба безпеки України викрила приватного підприємця на масштабному забрудненню земель курортного міста Трускавець, що на Львівщині. Екології регіону завдано збитків на 67,5 млн грн. За даними слідства, одне з місцевих приватних підприємств впродовж року несанкціоновано скидало тверді побутові відходи на прилеглій ділянці, розташованій в центральній частині міста. Це відбувалося за вказівкою колишнього керівника підприємства, який свідомо порушував порядок використання і охорони надр. Такі його дії спричинили забруднення земельної ділянки речовинами, шкідливими для життя та здоров'я людей, та призвели до засмічення довкілля у курортному містечку. У 2021 році Державна екологічна інспекція у Львівській області склала протокол щодо порушень експлуатації цієї земельної ділянки. Згідно з документом, на вказаній території виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби. Проведена екологічна експертиза встановила суму завданих довкіллю збитків у розмірі 67,5 млн. грн. Наразі директору підприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення усіх, причетних до протиправної діяльності, осіб. Викриття протиправної діяльності проводили оперативники Дрогобицького РВ УСБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури.

16:12 21.01.2022

З Різдвом Христовим!

З Різдвом Христовим!

Дорога Комарнівська об’єднана територіальна громадо, у цей радісний та світлий день Христового Різдва висловлюємо найщиріші вітання з нагоди такого величного християнського свята.

13:49 06.01.2022

Контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання.

Контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагає посилити контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання.

10:04 30.12.2021

Про присвоєння звання "Народний аматорський колектив"

Про присвоєння звання "Народний аматорський колектив"

За досягнутий художній рівень, виконавську майстерність, активну творчу та виховну роботу з відродження національних традицій українського народу і просвітницьку діяльність, враховуючи клопотання Комарнівської міської ради, аматорському театральному колективу Народного дому м. Комарно, Департаментом з питань культури, національностей та релігій було присвоєно звання "Народний аматорський колектив".

16:54 29.12.2021

Поїздка наших діточок  до резиденції Святого Миколая

Поїздка наших діточок до резиденції Святого Миколая

Сектором "Служба у справах дітей" Комарнівської міської ради завдяки наданим квиткам Львівська районна державна адміністрація з нагоди новорічних та різдвяних свят була організована поїздка для дітей нашої громади. 25 грудня 22 дітей пільгової категорії (діти - сироти, діти з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, багатодітних сімей) відвідали Резиденцію Святого Миколая, що у Дитячий центр "Росинка" у с.Зіболки Жовківського району. По дорозі до зустрічі зі Святим Миколаєм  діти пройшли екскурсію лісовими стежками, де їх зустрічали несподівані казкові герої. Також вони мали нагоду самостійно виготовити новорічні прикраси, пройти квест галявиною казок , посмакувати солодощами , та отримати солодкі подарунки від Миколая. Діти отримали казковий настрій, мільйон посмішокшок та незабутні враження.

12:53 27.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень