Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Під час тренінгів – про електронні сервіси від ДПС

Дата: 17.07.2024 09:50
Кількість переглядів: 55

Фахівці Городоцької ДПІ провели ряд зустрічей та тренінгів, під час яких роз’яснювали відвідувачам податкової інспекції різні аспекти оподаткування, особливості сплати майнових податків та порядок застосування електронних сервісів ДПС.

Під час тренінгів платники податків ознайомились з безкоштовними електронними сервісами ДПС України. Особливу увагу громадян податківці звернули на «Електронний кабінет платника». Наголосили, що цей сервіс дозволяє авторизованим платникам дистанційно переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію. Також надали платникам податків практичні рекомендації у заповнення та поданні податкової звітності через «Е-кабінет».

Під час спілкування з платниками працівники акцентували, що виконати свій податковий обов’язок щодо подання декларації з метою декларування доходів чи повернення частини коштів з понесених витрат на навчання, а також переглянути податкові повідомлення-рішення з майнових податків чи МПЗ громадяни можуть не відвідуючи податкову, а скориставшись онлайн-сервісами ДПС, таких як згаданий «Електронний кабінет платника» чи мобільним застосунком «Моя податкова».

 

Роз’яснення чинного податкового законодавства у ЦОП

 

При відвідуванні Центру обслуговування платників громадяни отримують роз’яснення щодо застосування норм податкового законодавства та термінів сплати податків та зборів до бюджетів, проводиться звірка розрахунків та ін. 

Фахівці ДПІ звертають увагу, що  суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також платники дізнаються про порядок отримання податкової знижки . Право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

 Під час останньої зустрічі з платниками податків фахівці Городоцької ДПІ поінформували про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно видачею фіскальних чеків покупцям, наголосили на обов’язковості офіційного працевлаштування та заробітної плати щодо погашення податкового боргу по майнових податках та МПЗ.

 

Городоцька ДПІ: Сеанс телефонного зв’язку «гаряча» лінія з питань декларування

 

        Нещодавно заступником начальника – начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Орестом Мельником проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році».

        В ході телефонної розмови він проінформував, що з 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

        Також, було наголошено підстави для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

         Податківець нагадав про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи та, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, діє сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/). Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. В умовах сучасних викликів функціонал Е-кабінету постійно оновлюється з урахуванням потреб платників. Тож закликав користуватись Електронним кабінетом та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковими органами.

         На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» надані роз’яснення в межах чинного законодавства.

Про можливість зареєструвати підприємницьку діяльність онлайн  під час тренінгу у Городоцькій ДПІ

 

        Фахівцями Городоцької ДПІ проводяться тренінги для громадян району, які бажають зареєструвати підприємницьку діяльність. Платників інформують про порядок реєстрації підприємницької діяльності та роз’яснюють, що таке Кведи. Детально повідомляють про системи оподаткування фізичних осіб – підприємців; як обрати групу оподаткування на спрощеній системі; вимоги щодо РРО/ПРРО; які податки необхідно сплачувати на загальній, а які на спрощеній системі оподаткування, від чого вони залежать та їх ставки; порядок та строки подання звітності.

        Під час тренінгів громадян інформують про сервіси від Податкової служби, які стануть у нагоді платникам, зокрема «Електронний кабінет платника» та «Моя податкова».

 

Городоцька ДПІ: Про реєстрацію та переваги використання програмних РРО

 

Відбулася чергова зустріч з платниками податків Городоччини, під час якої фахівці Городоцької ДПІ відповідали на питання та надавали консультації щодо застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку, реєстрації РРО/ПРРО.

Під час спілкування з платниками фахівці наголошували на обов’язок суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, проводити їх на повну суму покупки (надання послуги) через реєстратори розрахункових операцій.

Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

ПРРО від ДПС має низку переваг перед класичними касовими апаратами: даний програмний застосунок можливо зареєструвати через Електронний кабінет та використовувати на будь-якому «гаджеті» – смартфоні, ноутбуці, планшеті.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень