Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Щодо сплати податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб

Дата: 13.06.2024 06:53
Кількість переглядів: 94

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є  власники квартир понад 60 кв. метрів та приватних будинків площею понад 120 кв. метрів. Фізичні особи повинні сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Звільнені від податку на нерухомість власники житла чи будинків меншої зазначеної площі, а також  ті громадяни, житло яких було зруйноване або виявилося непридатним для проживання внаслідок воєнних дій чи перебуває зараз на території активних воєнних дій чи тимчасово окупованої території.

Від сплати податку на території Львівської громади повністю звільнені об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності учасників бойових дій проти російської федерації, а також на 50 відс. об’єкти житлової нерухомості, право власності на який набуто членом сім’ї – спадкоємцем загиблого захисника України. 

Податок цього року сплачується за 2023 рік. Сума податку прив'язується до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, за який нараховується податок.

Станом на 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата становила 6700 грн. Значить, максимальна ставка за кожен квадратний метр понад норму не може перевищувати 67 грн. 00 копійок. У разі затримки сплати податку на нерухомість до 30 календарних днів штраф становитиме 5 відс. від суми боргу, а понад 30 календарних днів – 10 відс. від суми податку.

 Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Щодо отримання податкової знижки за навчання - під час тренінгу у Городоцькій ДПІ

          Днями  за участі фахівців Городоцької державної податкової інспекції відбувся тренінг для платників податків.

          Податківці зазначили, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України (ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 ПКУ. До даного переліку включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти таким платником податку та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір’ю, батьком-вихователем, матір’ю-вихователькою (п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ).  

         Присутнім звернули увагу на те, що декларація про майновий стан і доходи для отримання права на податкову знижку за наслідками 2023 року подається громадянами по 31 грудня 2024 року (включно). 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень