Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 року № 1364

Дата: 03.06.2024 14:42
Кількість переглядів: 85

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2024 року № 485 внесені зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 року № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією».

Постанова набрала чинності з 03.05.2024.

Текст постанови розміщено на Урядовому порталі та вебпорталі ДПС:   

1) у розділі «Онлайн-навчання» у підрозділах:

«Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Юридичні особи/Особливості справляння податку (збору)»;

«Плата за землю/Юридичні особи/Особливості справляння податку (збору)»;

«Екологічний податок/Особливості справляння податку (збору)»;

«Єдиний податок/Юридичні особи/Єдиний податок для платників четвертої групи»;

2) у розділі «Законодавство/Податки, збори, платежі» у підрозділах:

 «Місцеві податки/Плата за землю (у складі податку на майно)/Нормативно-правові акти»;

«Місцеві податки/Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки/Нормативно-правові акти»;

«Місцеві податки/Єдиний податок для юридичних осіб – сільськогосподарські товаровиробники (четверта група)»;

«Загальнодержавні податки/Екологічний податок/Нормативно-правові акти».

 

Правом на податкову знижку можна скористатися до 31 грудня поточного року

Під час зустрічі з платниками податків, фахівці Городоцької ДПІ зазначили, що відповідно до п.п.166.1.2 п.166.1 ст.166 Податкового кодексу України, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.   

Згідно з п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 ПКУ, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

 

Як провести звірку з майнових податків - розповіли фахівці Городоцької ДПІ

Під час проведення тренінгу працівники Центру обслуговування платників надали представникам бізнесу та громадянам практичну консультацію  щодо проведення звірки з майнових податків та порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно. 

Як зазначили працівники Городоцької ДПІ, у разі якщо громадянин після отримання податкового повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість чи земельного податку виявить розбіжності між даними, які зазначені в такому повідомленні – рішенні і документами на власність майна, такий громадянин може звернутися до податкової інспекції та провести звірку. Якщо за результатами звірки будуть виявлені помилки в повідомленні – рішенні, податковий орган сформує нове рішення. 

Також посадовці наголошують, що сплатити нараховані суми податку потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення - рішення. При цьому звертаємо увагу на дотриманні вимог порядку заповнення платіжних інструкцій. 

Крім цього, податківці порекомендували платникам користуватися сервісом «Електронний кабінет податків» та мобільним застосунком «Моя податкова», оскільки за допомогою даних сервісів легко і доступно можна отримати необхідну податкову інформацію.

 

Особливості нарахування та сплати МПЗ, земельного податку та податку на нерухомість

Фахівці під час проведення «круглого столу» інформували платників про застосування норм податкового законодавства.

Податківці акцентували увагу  про важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. Зокрема, платникам надали фахові відповіді на запитання щодо особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.

А також роз’яснили, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну особистих даних, які вносяться до облікової картки (зміна прізвища, ім’я, по батькові, нумерації будинків, перейменування вулиць) протягом місяця з дня виникнення таких змін за ф.№5ДР. 

Крім того, зазначили, що такий платник податків позбавляє себе можливості вчасно отримувати кореспонденцію від податкових органів, зокрема податкові повідомлення-рішення про сплату податків, нагадування щодо обов’язкових податків, несплата чи несвоєчасна сплата яких призведе до нарахування штрафних санкцій та пені.

Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет платника» або застосунком «Моя податкова».

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень