Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

До уваги платників податків! Продовжує роботу Комунікаційна податкова платформа!

Дата: 01.05.2024 16:32
Кількість переглядів: 42

Фахівці Городоцької ДПі інформують, що продовжує працювати новий формат спілкування - Комунікаційна платформа!

Мета її функціонування – забезпечення нового формату взаємодії з бізнес-спільнотою, громадськістю, та оперативного прийняття управлінських рішень керівництвом ДПС.

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що для забезпечення ефективного зворотнього зв'язку створено електронну скриньку комунікаційної податкової платформи - lv.ikc@tax.gov.ua.

Чи включаються до Додатку ДІЯ резидентом Дія Сіті винагорода за послуги з розробки  ПЗ фіз. особі  - нерезиденту за гіг-кнтрактом з виплатою у валюті?

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Така послуга включається до Додатку ДІЯ, якщо придбане програмне забезпечення є нематеріальним активом, вкладеним в об’єкти інвестицій за кордоном, та за нього кошти сплачені нерезиденту.

Вартість такого вкладення в об’єкти інвестицій відображається у рядку 22.3.5 Додатку ДІЯ та, відповідно враховується у рядках 22, 22.3 та 23 цього додатку. 

«Круглий стіл» у Городоцькій ДПІ щодо застосування РРО та застосунку «Моя податкова»

          Фахівцями  Городоцької ДПІ проведено «круглий стіл» для платників податків з питань застосування РРО, реєстрації книг ОРО та РК.

           Податківці проінформували підприємців, що  реєстрація КОРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

           Для реєстрації першої та наступних КОРО на господарську одиницю в контролюючому органі, необхідно суб’єкту господарювання або представнику суб’єкта господарювання подати до контролюючого органу за основним місцем обліку, заяву про реєстрацію КОРО та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО. Книга ОРО реєструється на кожну окрему господарську одиницю, при цьому кількість книг ОРО, що реєструються одночасно, не обмежується. 

          Також, надано роз’яснення як заповнити та подати заяву за формою № 1-КОРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет», порядок ведення КОРО та порядок заповнення РК та  нюанси реєстрації реєстраторів розрахункових операцій.

         В ході спілкування вони розповіли про можливості Електронного кабінету платника податків, що дає змогу не відвідуючи податкову подати звіти чи отримати необхідні довідки.

         Крім того, розповіли присутнім про новий мобільний застосунок «Моя податкова»  від ДПС.  Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.  

        Застосунок «Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.    

         У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:   

- адресу реєстрації та фактичне місце проживання;   
- обʼєкти оподаткування;   
- обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);   
-  стан розрахунків з бюджетом та інше.   

 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

 

Розділ «Онлайн-навчання» доповнено новими матеріалами для платників

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Податок на додану вартість» розміщено матеріал «Щодо сплати ПДВ при продажу товарів/послуг через закордонні маркетплейси».

Підрозділи «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та «Плата за землю» доповнено матеріалом «До уваги платників плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки!».

У підрозділі «Акцизний податок» розміщені матеріали «Про зміни обчислення акцизного податку у разі недотримання норм втрат/витрат підакцизної продукції» та «Про запровадження з 1 вересня 2024 року оподаткування акцизним податком нікотиновмісних продуктів для орального застосування та їх розмежування як окремих видів нікотиновмісної продукції для орального застосування».

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюється новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить майже 300 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень