Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Тренінг у Городоцькій ДПІ щодо деклараційної кампанії

Дата: 29.04.2024 15:03
Кількість переглядів: 45

У Городоцькій ДПІ під час тренінгу платникам податків надали роз»яснення щодо  особливостей заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, терміни подання та сплати визначених податкових зобов’язань, хто має право скористатися податковою знижкою, які документи потрібні.

Також, роз’яснили про переваги подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет», завдяки якому зменшується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу. Платникам було рекомендовано використовувати  мобільний застосунок «Моя податкова». Адже за допомогою нього можна в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Маєте нерухомість але не отримали податкове повідомлення-рішення- зверніться до податкової для звірки нарахування податку

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Податкове повідомлення–рішення надсилається платнику за його податковою адресою. Інформація щодо податкової адреси – це інформація внесена до інформаційних баз податкової служби на підставі даних представлених платником особисто. В більшості випадків дані місця реєстрації подані громадянами до податкової служби в період, коли вони звертались з метою отримання ідентифікаційних кодів. 

З цього часу багато хто змінив місце реєстрації, а податкову не повідомив. Податкове повідомлення-рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. Таким чином платник не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції, арешт майна.

Тому, власникам майна, які мають нерухомість, але не отримали податкових повідомлень–рішень, рекомендуємо звернутись до податкової служби з метою звірки нарахування податку, а також своєї податкової адреси. При собі необхідно мати документи, що посвідчують право власності на майно та паспорт чи ID-картку з місцем реєстрації. 

 
 
Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень