Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Семінар з платниками податків у Городоцькій ДПІ

Дата: 08.04.2024 17:35
Кількість переглядів: 76

Чи відносяться до розрахункового документу фіскальний чек, який друкується через «Програмний РРО»? 

 

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Визначення розрахункового документу встановлено Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» згідно з яким розрахунковий документ – це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, отримання (повернення) коштів, торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ) у випадках, передбачених цим Законом, зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, чи заповнений вручну. 

Отже, розрахунковий документ сформований та виданий ПРРО має таку саму юридичну силу, як і розрахунковий документ класичного РРО.

Семінар з платниками податків у Городоцькій ДПІ

 

Днями за участі фахівці Городоцької ДПІ відбувся семінар з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу проінформовано платників податків про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. 

Наголошено, що фізичні особи, які отримали у 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов`язані подати до 1 травня 2024 року (останній термін – 30.04.2024) декларацію про майновий стан і доходи згідно норм чинного законодавства.  

Скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня 2024 року – прокоментували податківці. 

Проінформували учасників заходу щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок відповідно до норм Закону України від 09.11.2023 №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». 

Обговорювали питання легалізації трудових відносин, застосування РРО/ПРРО, особливості заповнення реквізитів платіжної інструкції «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника». 

Представникам бізнесу нагадали, що для дієвої взаємодії з представниками податкової служби області на базі Головного управління ДПС у Львівській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua. 

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення, розповсюджено було також  друковану продукцію інформаційного характеру. 

 Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень