Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Тулиголівського старостинського округу за 2023 рік В'єнц Світлани Омелянівни

Дата: 01.04.2024 09:51
Кількість переглядів: 44

З В І Т

старости Тулиголівського старостинського округу

Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області

 

            Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  рішенням Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області №830 від 01.10.2021 року  «Про утворення старостинських округів та затвердження  Положенням про  старостинські округи  Комарнівської міської ради  та Положення про старосту Комарнівської міської ради», а також іншими нормативно –правовими документами, які визначають мої повноваження, я, Світлана Омелянівна В'єнц,  староста  Тулиголівського старостинського округу Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області, звітую про свою роботу за 2023 рік.

        Моя робота на посаді  старости Тулиголівського старостинського округу пройшла у  співпраці з  керівництвом Комарнівської міської ради, депутатами ради, працівниками міської ради та населенням. Виконувала доручення Комарнівської міської ради та її виконавчого комітету, Комарнівського міського голови, забезпечувала надання інформації та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

    Представляючи інтереси жителів Тулиголівського старостинського округу, приймала участь у  засіданнях   виконавчого комітету та пленарних засіданнях  сесій Комарнівської міської ради.

   Прийом  громадян  проводиться в адмінбудівлі старости  згідно графіку ,але жителі часто звертаються і в позаробочий час. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту,  культури,  освіти, житлово-комунального господарства. На усі звернення надано відповідні  довідки, документи або консультації.

     Тулиголівський  старостинський округ, який я представляю, складається з одного села - Тулиголове. Адміністративна будівля, розташована за адресою:    с. Тулиголове, вул. Весела, 13 Львівського району Львівської області , є основним місцем моєї роботи.  

      Станом на 1 січня 2024 року домогосподарств з реєстрацією місця проживання на території ради та домогосподарств з реєстрацією місця перебування на території ради, без реєстрації місця проживання в ній - 186,  в яких постійно проживає  535  мешканців.

На території Тулиголівського старостинського округу зареєстровано:

  • дітей дошкільного та шкільного віку до 18 років- 106;
  • багатодітних сімей -6;
  • одинокі матері -6;
  • інвалідів 1 та 2  групи  - 15;
  • учасників ліквідації аварії на ЧАЕС -1;
  • одиноких пристарілих громадян в старостинському округу, які обслуговуються соціальним  робітником - 3 ;

      У 2023 році  народилося 7 дітей, померло -5 жителів. Демографічна ситуація порівняно з минулим роком покращилась.

       На території старостинського округу функціонують наступні установи: Тулиголівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, медичний пункт тимчасового базування, народний дім та  бібліотека-філія с.Тулиголове.

       В Тулиголівському  ЗЗСО I-II ступенів навчається  48  учнів. Для молоді в народному домі є встановлені більярдний та тенісний  столи. Тенісний стіл  був придбаний   Комарнівською міською радою.

          Медичний пункт тимчасового базування знаходиться в приміщенні старостату. Медична сестра  згідно графіку надає медичні послуги учням в Тулиголівському ЗЗСО І-ІІ ступенів та  мешканцям села.

          На території Тулиголівського старостинського округу знаходиться Церква Покрови Пресвятої Богородиці (колишній Костел святої  Дороги, 1600 року побудови), яка потребує ремонту. Зараз виготовляються  документи на земельну ділянку під будівлею.

        На околиці села розташований  палац  родини Балів.  В цьому приміщенні знаходилася Тулиголівська туберкульозна  лікарня до 2018 року. Зараз будівлі передані  Історико-краєзнавчому музею у Винниках.

      Два рази в тиждень мешканців села обслуговують працівники  Укрпошти.

       Наша робота вимагає постійного спілкування з мешканцями, врахування їхніх потреб та побажань.

       За  2023 рік видано довідок довільного характеру– 363, це довідки на субсидію, різного виду допомоги, на переоформлення спадщини,  для подання в центр зайнятості,  витяги з реєстру територіальної громади.  Постійно проводиться внесення даних (актуалізація)  в Реєстр територіальної громади. Громадяни  також зверталися за отриманням характеристик з місця проживання для представлення їх до різних організацій. Проведено  18  обстежень умов проживання громадян та складалися відповідні акти.  За 2023 рік усіх звернень отримано - 464, вихідних  документів  видано-57.

      Відповідно до рішення виконавчого  комітету Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області № 07 від 21.01.2022 року «Про уповноважених посадових осіб Комарнівської міської ради Львівського району Львівської області на вчинення нотаріальних дій»  вчиняю нотаріальні дії на території старостинського округу. У 2023 році  вчинено 12 нотаріальних дій, а саме : посвідчено заповітів –3;  засвідчено справжність підпису-5;  довіреності- 4. Здійснено державну реєстрацію усіх заповітів у   Львівській  регіональній філії ДП « Національні  інформаційні  системи».

      Допомагаю жителям  в оформленні документів на отримання житлових субсидій,  матеріальних допомог  для військовослужбовців, які проходять службу в ЗСУ та  малозахищеним верствам населення.

​​     Приймаю заяви на виготовлення технічних документацій  на земельні ділянки для їх передачі у власність, які надалі подаються на розгляд сесії Комарнівської міської ради.

      Здійснюю реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання на території старостинського округу громадян.  У 2023 році  надано 9 таких послуг, з них: зареєстровано -5 осіб, вибуло -3 особи, 1- перереєстрація в межах села.

В старостинському окрузі веду  погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації  відомостей, які збираю по кожному  домогосподарству і які необхідні  для проведення  державних статистичних спостережень.  В погосподарських книгах здійснюю облік зареєстрованих мешканців села, облік земельних ділянок, житлових будинків та їх площі, вношу  зміни щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання громадян, худоби та птиці, які перебувають в приватній власності, сільськогосподарська техніка. На підставі погосподарського обліку  здавала  звіти: форми №6 –сільрада (річна)  та житловий фонд.

    Постійно вносяться зміни про землекористувачів, які мають земельні ділянки на території старостинського округу та подаю зміни щодо власників земельних ділянок  в податкову службу для правильності  нарахування  земельного податку. Вручаю жителям податкові повідомлення про нарахування земельного податку та погашення заборгованості .

       Відповідно до покладених на мене обов’язків готую документи на юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці, веду облік військовозобов'язаних, здійснюю оповіщення військовозобов'язаних відповідно до розпоряджень  Першого відділу РТЦК та СП.                   

       Благоустрій населеного пункту завжди є важливим і актуальним  у роботі. Протягом року організовувала загальні толоки по прибиранню та обкошуванню сільського кладовища, узбіччя під’їзних доріг,  придорожніх ровів,  закинутих домогосподарств, території  біля адмінбудинку, пам’ятного знаку загиблим воїнам УПА,  автобусної зупинки.

      В  квітні 2023 році розпочато вивіз  твердих побутових відходів від жителів фірмою ТзОВ « Ековей Вейст Менеджмент».   На даний час  60% господарств мають заключні договори на вивезення твердих побутових відходів.

      За кошти місцевого бюджету було придбано та встановлено вікно  та  куплено два електричні обігрівачі   для  опалення приміщення адмінбудинку  та 2 вікна для Тулиголівського ЗЗСО І-ІІ ступенів                                                                         

    Однією з основних проблем старостинського округу –це незадовільний стан     доріг, як загального користування місцевого значення так і комунальної власності, які потребують підсипанням щебенем та ремонту. Однак, хочу зазначити, що в 2023 році Комарнівською міською радою був придбаний  щебінь для  підсипання доріг комунальної власності, а саме по вул.Берегова, Гайова та Миру в с.Тулиголове .  Також   була підсипана дорога по вул.Гайова щебенем та вул.Берегова підсипана вапняком , який надала нам  фірма ТОВ «Ентерпрайз ЛТД» в кількості  72 тони. 

     Фермери Кликоцький І.Є та Огірко М.Д.  також  купили по машині вапняку для підсипання дороги комунальної власності по вул.Берегова.  Цього року вже писала листа  в Департамент дорожнього господарства  Львівської ОДА на грейдерування  та підсипання  щебенем   дороги С140340  від с. Переможного до с.Тулиголове.

      Приймала участь та подавала пропозиції до  Стратегія розвитку Комарнівської міської територіальної громади на період до 2027 рок, а саме:

- встановлення вуличного освітлення  по вул.Гайова, Берегова, Садова, Липова, Весела в с.Тулиголове;

- ремонт доріг комунальної власності;

- закупівля та встановлення дитячого майданчика ;

- виготовлення документів на нове кладовище;

- будівництво мосту через потічок Лукач

- ремонт церкви Покрови Пресвятої Богородиці

  Надіюсь, що війна закінчиться і Стратегія розвитку Комарнівської міської ради буде реалізовуватись.

      Особливу увагу ми приділяємо підтримці наших захисників, готуємо їм домашню випічку, вареники, закрутки, а також надаємо фінансову допомогу. Учні школи та мешканці села робили окопні свічки для  наших захисників. Це важлива частина нашої громадської діяльності, що демонструє нашу підтримку та вдячність тим, хто захищає нашу країну.   Завдяки їм, ми можемо сьогодні працювати на благо нашого села та держави. На даний час 16 жителів старостинського округу  проходять службу в ЗСУ. Висловлюю особливу подяку нашим захисникам!

          Висловлюю щиру подяку за підтримку і співпрацю керівництву та працівникам Комарнівської міської ради, депутатам, фермерам, жителям округу, які долучаються до розвитку та покращення нашого села.  

 Разом ми продовжуємо працювати над тим, щоб Тулиголівський старостинський округ став  кращим місцем для життя наших мешканців.         

    Дякую за увагу!                  

 

 

З повагою староста Тулиголівського старостинського округу   Світлана В’єнц


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень