Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Бучалівського старостинського округу за 2023 рік Новіцької Марії Володимирівни

Дата: 01.04.2024 09:50
Кількість переглядів: 116

З  В  І Т

старости Бучалівського старостинського округу

 про роботу у 2023  році

        Шановна громадо, дозвольте розпочати наше зібрання.

        Я прошу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії рф.

Відповідно до  Закону України «Про місцеве самоврядування в  Україні», Положення про старосту Комарнівської міської ради та інших нормативно-правових актів, я,  як староста,  звітую про  свою роботу у Бучалівському старостинському окрузі за 2023 рік перед громадою.

У своїй роботі я керувалась Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  законодавчими актами України, виконувала розпорядження міського голови Комарнівської міської ради, рішення Комарнівської міської ради та виконавчого комітету.

 На протязі 2023 року за можливості відвідувала засідання сесій та виконавчого комітету Комарнівської міської ради. Була присутня на щотижневих  нарадах, які проводились міським головою.

Я представляю інтереси жителів трьох населених пунктів:           с. Бучали, с. Катериничі і с. Литовка.

Станом на 1 січня 2023 року в селі Бучали  налічувалось 1316 осіб, в селі Катериничі  - 213 осіб, в селі Литовка – 61 особа. Всього разом у Бучалівському старостинському окрузі - 1590 осіб.

2023 рік був надзвичайно важким для України через продовження військової агресії. Всі знаємо, що найгострішою і найболючішою темою є війна в нашій державі. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації з нашого старостинського округу на захист України стали 35 мешканців, в тому числі двоє внутрішньо переміщених осіб. В даний час четверо військових вже демобілізовані у зв’язку із важким пораненням та за сімейними обставинами. 

На протязі всього часу наші жителі хто чим може допомагають нашим військовим, які захищають Україну. Від першого дня війни щодня, крім вихідних, наші небайдужі мешканці плетуть маскувальні сітки. Не називаю конкретних прізвищ, бо боюсь когось образити, не назвавши. Але щиро дякую всім за таку жертовну працю.  

Також наші жителі виготовляють окопні свічки, готують вареники, пельмені, випічку, готують тушонки, паштети, різного виду консервації та все це регулярно відправляють воїнам.

Крім того,  ми неодноразово завозили овочі, фрукти, солодощі для воїнів з інвалідністю внаслідок війни, які перебувають на лікуванні в  реабілітаційному центрі у Великому Любіні.

То ж сьогодні, підводячи підсумки, щиро дякую всім за цю вагому підтримку наших військових.

Проте, життя продовжується, і у нас у громаді у кожного мешканця є потреба в питаннях економічного та адміністративного характеру. Тому мною виконувалась робота згідно посадових обовязків.

На протязі 202З  року мною  було видано 453 довідки,  складено 40 актів матеріально-побутових умов проживання та фактичного місця проживання, видано 23 характеристики. Було всього  надіслано 118 листів вихідної кореспонденції та зареєстровано 595 вхідної документації. Кожного року на 1 січня проводиться уточнення  записів в погосподарських книгах.  У  нашому окрузі  нараховується 640  об’єктів погосподарського обліку.

     Відповідно до  розпорядженням № 105 міського голови від 02.03.2023 року на старост покладені обов’язки адміністратора  віддаленого робочого місця відділу «Центр надання адміністративних послуг» з метою забезпечення належного рівня адміністративних послуг в старостинських округах. Складено відповідний графік прийому громадян та затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються у віддалених робочих місцях старостами-адміністраторами.

Старости працюють в реєстрі територіальної громади, де   вносять  зміни  до інформацій в реєстрі, видають витяги про зареєстроване місце проживання громадян, та витяги про  зареєстрованих осіб.  За 2023 рік таких витягів було видано 384. У цьому ж реєстрі старости  здійснюють реєстрацію місця проживання, зняття з реєстрації місця проживання та реєстрацію місця проживання з одночасним зняттям з реєстрації громадян. За 2023 рік мною було надано 17 таких послуг.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Комарнівської міської ради № 07 від 21.01.2022 року «Про уповноваження посадових осіб Комарнівської міської ради на вчинення нотаріальних дій» старости є уповноваженими посадовими особами на вчинення  нотаріальних дій, визначених ст. 37 Закону України «Про нотаріат», крім  пунктів 6, 7 частини 1 цієї статті. Відповідно до цього рішення мною посвідчувались заповіти та підписи на заявах, складались доручення. За попередній рік було вчинено 16 таких нотаріальних дій.

На протязі звітного року мною готувалась і подавалась статистична звітність, а саме: про кількість внутрішньо переміщених осіб, кількість населення (окремо по категоріях), про чисельність господарств, про осіб різних категорій: учасників АТО, учасників бойових дій, військовослужбовців, які захищають Україну,  неповнолітніх дітей, багатодітних сімей, про кількість утримання поголів’я в господарствах.  Велась робота щодо вручення квитанцій із земельного податку та нерухомого майна.

Відповідно до розпорядженням міського голови проводилась робота щодо інвентаризації земельних ділянок і нерухомого майна.

Розпорядженням міського голови № 234 від 10.05.2023 року на старост було покладено обов’язки за ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та резервістів. Ведеться облік військовозобов’язаних, складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці, збираються  відповідні документи, формуються  в особові справи і направляються до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У 2023 році мною формувалось 11 справ призовників. Також проводилось оповіщення військовозобов’язаних по мобілізації згідно розпоряджень.

Протягом року мною проводився особистий прийом громадян. За 2023 рік отримала більше двох тисяч звернень. Ці звернення стосувались надання конкретних адміністративних послуг та консультацій щодо:

  • оформлення нотаріальних дій;
  • реєстрації, зняття з реєстрації  місця проживання;
  • видачі актів матеріально-побутових умов та встановлення фактичного місця проживання особи;
  • видачі характеристик;
  • видачі витягів;
  • видачі різного виду довідок;
  • реєстрації народження, смерті та шлюбу;
  • отримання ІD  карток;
  • присвоєння та отримання ідентифікаційних номерів;
  • оформлення допомоги  малозабезпеченим сімям;
  • оформлення субсидій та пільг;
  • оформлення спадкових прав;
  • інше.

Протягом цілого року стоїть гостро питання благоустрою населених пунктів. Навесні установами, організаціями, підприємствами та  мешканцями наших населених пунктів було проведено толоку з прибирання територій. На протязі літнього періоду проводилися заходи  по обкошуванню та прибиранню прилеглих територій, дитячого, спортивного та тренажерного майданчиків. Я щиро хочу подякувати всім тим, хто долучався до толоки і постійно підтримує благоустрій.

        Минулого року я декілька раз письмово зверталась до служби автомобільних доріг з проханням почистити дорогу Т-1425 в селі Бучали біля пішохідних тротуарів, де після зими на залишках піску та грунту проросла трава та високорослі бур’яни. На звернення відреагували і в червні  дорогу Т-1425 було почищено від бруду. Але тротуари так і залишились не почищені, тому ми у громаді були змушені прибирати господарським шляхом.

У 2023 році Комарнівською міською радою було зроблено поточний ремонт вулиці Вокзальної в селі Бучали та було придбано 40 тон щебеню на поточний ремонт вулиці Виговського та Незалежності.

Також геодезисти надали чотири машини (це приблизно 120 тон щебеню і вапняку) для ремонту вулиць Зеленої, Доківської та частини Січових Стрільців у с. Бучали, де вони їздили та понищили дорогу, тому у такий спосіб частково було зроблено поточний ремонт і цих доріг. В даний час є ще велика потреба у придбанні щебеню для ремонту інших комунальних доріг, які потребують підсипання.  

У  2023 році Комарнівською міською радою було  придбано і замінено 59 світильників вуличного освітлення,  які вийшли з ладу в селі  Бучали, та 5 світильників у селі Катериничі. Я, як староста, вела облік заміни світильників у наших населених пунктах. 

Підсумовуючи свій звіт,  я хочу повідомити, що ще дуже багато  чого потрібно зробити у нашому старостинському  окрузі. Це стосується і комунальних доріг в селах Бучали, Катериничі і Литовка, які постійно вибиваються та нищаться, і прокладення нових ділянок водопроводу, зокрема до Бучалівського ЗЗСО  І-ІІ ступенів, і обгородження кладовища в с. Бучали та відновлення дороги, що веде до нього.

А ще дуже важливим питанням надалі залишається добудова дитячого садочку в с. Бучали, на який так сильно чекають наші мешканці. Проте всі ми розуміємо, що це стане можливим, коли настане Перемога.

На завершення я хочу подякувати керівництву Комарнівської міської ради, депутатському корпусу за співпрацю, за фінансування, за поради, всім ініціаторам добрих справ і активним громадянам,  які допомагають  у вирішенні питань, зокрема, нашого Бучалівського старостинського  округу. Всім тим,  хто підтримує нас, допомагає, вносить реальні пропозиції  щодо покращення нашого життя.

Дякую за увагу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень