Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Монастирецького старостинського округу за 2023 рік Фещин Оксани Яківни

Дата: 01.04.2024 09:48
Кількість переглядів: 28

 Звіт старости Монастирецького старостинського округу за 2023 рік

       Керуючись чинним законодавством, вчергове звітую про свою роботу як старости Монастирецького старостинського округу за 2023 рік.

За посадою старости та як член виконавчого комітету Комарнівської міської ради, представляю інтереси жителів сіл Монастирець, Мости, Поляна (в тому числі Мала Поляна) та Тершаків.

За 2023 рік в зв’язку з тим, що я є членом виконавчого комітету, я відвідала 12 засідань виконавчого комітету, а також була присутня на засіданнях сесій Комарнівської міської ради.

Прийом громадян проводжу за  місцем роботи та за місцем проживання жителів сіл в межах робочого часу та за позаробочий час. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу.

Я, як староста, здійснюю облік, ведення та зберігання погосподарських книг, яких у нас налічується – 7 шт.

                                   Кількісні дані населення

  • Загальна площа старостинського округу становить 3110 га, в тому числі площа населених пунктів становить 590,9 га, з них с. Монастирець – 31,1 км², с. Мости – 5,1 км², с. Поляна –  4,7 км² , с. Тершаків – 2,3 км².
  • Станом на 01.01.2024 року в Монастирецькому старостинському округу нараховувалося всього 386 дворів, з них - 239 двори заселені: в с. Монастирець – 138, заселені - 79 дворів,          в с. Мости – 114, заселені -75 дворів, в с. Поляна –84, заселені – 56 дворів, в с. Тершаків – 50, заселені - 29 дворів.
  • Загальна кількість зареєстрованих - 615 особи. Монастирець – 200 особи, Поляна – 155 особи, Мости – 217 особи, Тершаків – 43 особи.
  • На території Монастирецького старостинського округу зареєстровано:

-  дітей дошкільного та шкільного віку  - 83; (Мости-36, Поляна-28, Монастирець-19)

-  багатодітних сімей – 13;

-  діти, які знаходяться під опікою – 1;

-  одинокі матері – 2;

- реабілітовані -6;

- Інваліди 1 групи – 4;

-  учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 1;

- одиноких пристарілих громадян в старостинському округу, які обслуговуються соціальними працівниками – 11;

 

 

  • Міграційний рух населення протягом 2023 року наступний:

         - Народилося  – 6 дітей;

- Вибуло - 2 осіб;

- Прибуло - 1 особа;

- Померло – 11 осіб;

 

  • В домогосподарствах 4 сіл Монастирецького старостинського округу тримають:

корів -45, свиней – 54, коні – 33.

 

Протягом звітного періоду за 2023 рік було прийняти і видано:

           - вхідна документація – 915;

            Видано:

- довідок різного характеру – 224;

- видано  витяги з РТГ – 246.

- здійснювала актулізацію даних в системі РТГ (Реєстр Територіальної громади) - 118;

 

 - вихідна документація – 55:

- проведено та зареєстровано актів обстеження матеріально-побутових умов сімї - 23;

- проведено та зареєстровано актів обстеження фактичного місця      проживання – 10;

- довідки-характеристики – 7;

- листи відповіді до 1-го відділу Львівського РТЦК та СП – 5;

- інша вихідна – 10.

- допомагала мешканцям у оформленні субсидії.

 

В межах компетентності старости вчиняла 36 нотаріальні  дії :

 

- посвідчено довіреностей – 20

- засвідчено справжність підпису – 6

- посвідчено заповітів - 8 , відповідно формувала заяви на реєстрацію заповітів та спадкових договорів і відправляла в НАІС на реєстрацію.

 

 

  • здійснено реєстрацію місця проживання з одночасним зняттям -3 осіб;
  • Реєстрація дітей до 14 років – 4 новонароджені дитини.

 

                           На території округу функціонують:

  • ПЦУ Храм Обрізання Господнього в с. Монастирець
  • УГКЦ парафія Святого Апостола Ієвангелиста Івана Богослова в с. Монастирець
  • ПЦУ святого Архистратига Михаїла в с. Мости
  • УГКЦ Святого Архистратига Михаїла в с. Мости
  • УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці в с. Тершаків
  • Медичний пункт тимчасового базування в с. Монастирець
  • Медичний пункт тимчасового базування в с. Мости
  • Бібліотека в с. Монастирець,
  • Народний дім с. Монастирець
  • Народний дім с. Мости
  • Філія Комарнівського Опорного закладу загальної середньої освіти в с. Монастирець
  • 1 магазин в с. Мости, 1 магазин в с. Поляна та 2 магазини в с. Монастирець.
  • СТзОВ «Дністер»

           Минулий рік як і попередні роки пройшов повний роботи спрямованої на добудову моста через річку Дністер в селах Монастирець та  Поляна. Та, я бетон не заливала, арматуру не в’язала, але багато зроблено такої роботи без якої до самого бетону не дійшло б, це були візити до Львова до Львівської політехніки (кафедра містобудування) та колишніх підрядників, щоб скорегувати попередній проект будівництва, та експертів які проводили експертизу скорегованого проекту.

                   Хочу сказати, що було пророблено масштабну проблемну   роботу у будівництві мосту в селах Монастирець та Поляна багатьма людьми. Мало хто вірив в добудову цього моста, але головне вірити, не здаватися і стукати у всі можливі двері.   Я дуже рада, що спільними багаторічними зусиллями майже вдалося вирішити проблему добудови цього моста. Ще залишились деякі роботи на самому мості, щоб здати його в експлуатацію, а також під’їзна дорога, але я думаю, що і це вдасться зробити і цього року.   Я всім щиро дякую,  бо це все зробити можна було тільки об’єднаними зусиллями і ми всі разом це зробили.

           Також багато часу і сил забрала робота з старим дерев’яним мостом. Самі знаєте як швидко погіршувався його стан за минулий рік. Скільки раз доводилося перекривати шлях по цьому мосту. А потім своїми силами та допомогою жителів сіл Монастирця, Мостів Поляни розбирати його та чистити береги річки від його конструкції.

          Щодо іншої моєї діяльності, так як і минулі роки підтримувався стан сільських доріг, так як в селах так і між селами. Якби не було, та дорога між селами Мости і Монастирець раніше взагалі як такої не було.  А дорога до Малої Поляни була в ненайкращому стані за всі роки які я пам’ятаю, а на даний час дороги є, тільки і надалі потрібно їх підтримувати – підсипати , грейдерувати.  Всю цю роботу вдалося зробити не залучаючи бюджетних коштів. Вдячна за це ТОВ «ГЕО-НАДРА-ІНВЕСТ» які надали за минулий рік 12 машин щебеню, та 10 машин вапняку на під’їзді до нового моста, та Георозвідка які надали     4 машини щебіню, 4 машини піску-суміші і 3 машини вапняку, ці організації давали і грейдер на грейдерування доріг,та вдячна людям які власноручно його розсипали на більш вузьких вулицях. Частину щебеня ми були зберегли для використання у цьому році, але він був більш необхідний для підсипки дороги до мосту зі сторони с. Поляни перед його відкриттям.

            Проводилось обслуговування вуличного освітлення в с. Мости, своєчасно та самостійно здійснювалось включення та відключення освітлення відповідно до окремих доручень міського голови, навіть доводилось самостійно замінити деякі деталі для відновлення вуличного освітлення.

             Звичайно протягом цілого року проводились і роботи з благоустрою:

- Протягом 2023 року організовано та проведено толоки в кожному селі, під час яких здійснено прибирання прилеглої території до річки Дністер, автобусних зупинок (в тому числі і зупинки, що знаходиться в лісі  на загальній дорозі Комарно-Дрогобич), здійснювалися прибирання територій кладовищ, спортивних майданчиків, проводилося обкошення територій комунальної власності, а також здійснено підгортання стихійних сміттєзвалищ .

-Хочу сказати, що в нас вже є організовано збір і вивіз твердих побутових відходів. На даний час 80% домогосподарств, які проживають на території трьох сіл підписали договори з фірмою ЕКОВЕЙ.

- У відповідь на мої звернення до ТОВ «АКРІС- ЗАХІД», а також до  ТОВ «ГЕО-НАДРА-ІНВЕСТ»  зареєстровані на території Монастирецького старостинського округу діти до 18 років отримали подарунки до дня Святого Миколая, теж отримали подарунки матері чиї сини служать в Збройних Силах України.

 

    У зв’язку з тим , що війна нажаль ще не закінчилася, доводилось протягом року здійснювалоти оповіщення військовозобов’язаних, які зареєстровані та проживають на території Монастирецького старостинського округу. Формувала справи осіб, які підлягають приписці до призовної дільниці і супроводжувала їх до І відділу Львівського РТЦК та СП , було 3 такі справи.

  • На даний час з Монастирецького старостинського округу мобілізовано 17 осіб. З усіма нашими захисниками підтримується зв’язок, щира подяка та низький уклін їм та їхнім родинам за їхню хоробрість та відвагу.
  • Також на даний час в Монастирецькому старостинському окрузі зареєстрована одна сім’я з ВПО яка складається з 4 чоловік.

 

  • А також проводилась інвентаризація  комунального майна та земель розташованих на цій території. Вдалося повністю сформувати та облікувати інформацію на земельні ділянки та комунальне майно на території с. Мости. В інших населених пунктах така робота теж майже проведена, тільки не вистачає інформації від деяких мешканців.
  • Здійснювала контроль за своєчасною сплатою земельного податку та податку на нерухомість, особисто розносила суб’єктам сплати таких податків квитанції, продовжується роз’яснювальна робота щодо погашення боргів.
  • У зв’язку з великою кількістю неприватизованих будинків на території нашого округу, власникам таких будинків надавалася консультативна допомога з приводу їх приватизації,  щодо присвоєння адрес таким будинкам та їх реєстрації.
  • Працювала над проектом «Стратегія Розвитку» де подала 5 проектів.
  • Крім проробленої роботи хочу звернути вашу увагу на проблеми які залишаються не вирішиними, знаємо всі, що в час воєнного стану, майже не реально все це зробити, але я хочу озвучити:

- Жителі с. Тершаків потребують організації відновлення безпечного                                        переїзду через      існуючий канал, так як міст через р. Дністер теж не добудовано, той переїзд залишається єдиним сполученням з       Монастирецькою дорогою.

  • Не вирішеною проблемою залишається відсутність вуличного освітлення в селах Монастирець і Поляна.
  • Також болючим питанням залишається закриття Монастирецької школи і подальше використання шкільного будинку.
  • Потребує вирішення питання ремонту в с. Мости Народного Дому, його стан на даний час аварійний.
  • Асфальтне покриття в с. Мости по вул. Дністерській , та в с. Монастирець вул. Головна потребують ремонту.
  • Потребують підсипання  і грейдерування сільські вулиці нашого округу.

       Дякую всім присутнім,  дякую міському голові Черевичнику Ігорю Івановичу,  дякую працівникам Комарнівської міської ради, робітникам усіх установ, депутатам , підприємцям, старостам, усім жителям округу за роботу та прикладення зусиль для розвитку наших сіл, та нашим захисникам за нашу безпеку.

        Дякую за увагу!

       Староста Монастирецького старостинського округу – Оксана Яківна Фещин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень