Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Новосільського старостинського округу за 2023 рік Сбитової Іванни Степанівни

Дата: 01.04.2024 09:47
Кількість переглядів: 14

Звіт старости  

Новосільського старостинського округу

Сбитової Іванни Степанівни

за 2023рік.

І

 

Керуючись Конституцією та Законами України,  Положенням про старосту, відповідно до ст.54 Закону УкраїниПро місцеве самоврядування в Україні, староста звітує про свою роботу перед жителями свого старостинського округу.

Обов’язок старости — представляти інтереси жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громад були почуті та вирішені на місцях.

Рішенням сесії Комарнівської міської ради 8 скликання від 24.12 2020року я була затверджена старостою в межах сіл Нове Село та Березець,

а пізніше були створені старостинські округи і з 01.10.2021року рішенням сесії Комарнівської міської ради за № 830 затверджена старостою Новосільського старостинського округу.

         Рішенням виконавчого комітету Комарнівської міської ради за № 07 від 21.01.2022 року було покладено обов»язки на вчинення нотаріальних дій на території Новосільського старостинського округу.

         Рішенням  сесії за № 1685 від 13.10. 2022 року були створені віддалені робочі місця адміністраторів відділу ЦНАП Комарнівської міської ради, таким робочим місцем є адмінбудівля в с.Нове Село по вул. Дрогобицькій 1а, а  розпорядженням міського голови за № 105 від 02.03.2023 року було покладено на мене обов»язки адміністратора віддаленого робочого місця відділу ЦНАП Комарнівської міської ради.

     А також за розпорядженням міського голови за № 103 від 02.03.2023 року було покладено обов»язки відповідальної особи за ведення ДРАЦСу та зберігання та витрачання бланків свідоцтв в Комарнівській міській раді.

   Рішенням сесії за № 2674 від 12.12.2023 року був затверджений з внесеними змінами Перелік адмінстративних послуг, які надаються у віддалених робочих місцях адміністраторами відділу ЦНАПу Комарнівської міської ради, з якими можна ознайомитися як на сайті міської ради так і в старости.

 

Свою роботу  у 2023 році на посаді  старости Новосільського  старостинського округу пов»язала  у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками  відділів,  жителями округу та підприємцями.

Отож, як член виконавчого комітету Комарнівської міської ради я приймала участь у  засіданнях виконавчого комітету. Була відсутня лише з поважних причин .

 

До Новосільського старостинського округу належить два села:

село Нове Село  та село Березець.

Загальна кількість населення становить 1579 жителів.

 

В селі Нове Село нараховується 310 господарських дворів де проживає 729 жителів станом на 01.01.2024року. Соціальним працівником обслуговується  6  одинокопристарілих людини, які потребують стороннього догляду.

В селі є НВК І-ІІст, та працює дошкільна група Сонечко,  бібліотека, народний дім, амбулаторія загальної практики та

 сімейної медицини ,

- церква Святителя  Миколая Чудотворця , яка цього року буде святкувати своє 100-річчя.

пам`ятний Хрест Борцям за волю України,

 фігура Пресвятої Богородиці, вона встановлена на камені  на якому стояв Хрест зведений 1864 року,  в пам`ять :

  • Про скасування панщини в Галичині
  • До 200-сотої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка
  • Пам`яті Героям Небесної Сотні.

 

 В селі Березець нараховується 281 господарських дворів де проживає

816 жителів станом на 01.01.2024року. Соціальним працівником обслуговується 1 одинокопристаріла людина, яка потребує стороннього догляду.

В селі є ЗЗС0 І-ІІІст, імені Героя України Павла Сбитова,

ЗДО “ Веселка”,  бібліотека, народний дім, медичний пункт тимчасового базування, УГКЦ “ Пресвятого Серця Христового”, па`ятні  Хрести

 “ Борцям за воля України” та Полеглим- репресованим односельчанам 1939-1953 рр., пам`ятник  Героям Небесної Сотні.

 

Території  біля цих установ, церков, пам`ятних місць утримуються в належному стані.

 

На території Новосільського старостинського округу є зареєстровані такі підприємства.

ТзОВ Хінкель-Когут

ФГ Когут Богдан Михайлович

ФГ Смерічка

ТзОВ Шишаки

ФГ Кушніри

ФГ Унія

ФГ Сонячна насолода

ФГ « Слонівський»

А також приватні підприємці:

Кулик Маркел , Кулик Володимир, Кушнір Олександр,

 Яремчук Ярослав, Гамерська Ярослава, Гаванчак Ольга, Панас Мирослава.

 

 

 2.

 

В старостинському окрузі є затверджений графік прийому громадян, як адміністратором віддаленого робочого місця так і графік роботи старости. Стараюся погоджквати ці графіки і належним чином надати послугу.( іноді і поза робочий час,  оскільки щодня мешканці округу звертаються та отримують роз»яснення  і в телефонному режимі ).

 

     Спільно зі службою у справах дітей Комарнівської  міської ради приймала участь у перевірці сімей з складними життєвими обставинами.  Є одна сім`я яка взята під особливий контроль, на даний час діти навчаються  у Львівському спеціалізованому  закладі.

 

3.

 

Протягом цілого року у старостинському окрузі проводилася робота щодо надання адміністративних послуг.

 

-За звітний період на території  Новосільського старостинського округу  вчинено 51 нотаріальну дію. Відтак, мною посвідчено 29 довіреностей, посвідчено 15 заяв різного характеру в нотаріальні контори за місцем вимоги, складено 1 дублікат заповіту що має силу оригіналу, зареєстровано 6 заповітів про що скеровано відповідно 6 заяв до Львівської філії ДП “Національні інформаційні системи” для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій.

 

-Одним з повноважень старости  є здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, на території старостату,  громадян.

 

Так, мною надано 15 послуг з  реєстрації місця проживання та реєстрації з одночасним зняттям громадян на території старостинського округу, з них зареєстровано 6 новонароджених дітей, та одну сім»ю з

3-ма  неповнолітніми дітьми

З 1 квітня 2021 року органи реєстрації здійснюють ведення реєстрів територіальних громад виключно в електронній формі. Для здійснення обліку міграції населення та встановлення точної кількості осіб, що проживають на даній території запроваджено автоматизовану систему — Реєстр територіальної громади, основна ідея якої спрямована на створення єдиного інформаційного простору та передумов для переходу на електронний документообіг. Основним завданням сьогодення є щоденне наповнення РТГ актуальною інформацією. 

 

 

-Видано довідок різного характеру в кількості 920 шт.

а саме: Витяги про зареєстрованих осіб, витягів про місце реєстрації, довідок в нотаріальні контори для оформлення спадщин, акти обстеженя, характеристики.

 

-Ведеться облік військово-зобов`язаних, здійснюється оповіщення військово-зобов`язаних та призовників. Складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці.

Мною в грудні 2023 року було сформовано 11 справ , та доставлено в Перше відділення Львівського районного центру комплектування та соціальної підтримки 11 юнаків які пройшли приписну комісію.

 

  Від початку повномаштабного вторгнення Росії в Україну наші хлопці так само встали на захист своєї країни. Всього мобілізовано та служить в ЗСУ   30   військовослужбовців.

 

 

4.

За звітний період на території старостинського округу проводилися наступні роботи та заходи.

 

- Прибиралися узбіччя вздовж дороги в с.Нове Село та с.Березець

-  До великодніх свят прибирали територію цвинтарів.

- За кошти міської ради та ініціативи батьків в Новосільському НВК І-ІІст. з північної сторони були встановлені водовідвідні ринви та труби, замінена підлога в деяких кабінетах.

 - в Березецькому ЗЗСО І-ІІІст. імені Героя України Павла Сбитова за кошти міської ради відремонтували сходову клітку, вхід до УКРИТТЯ.

- Дирекцією школи віднайдено спонсорів та замінено 5 вікон.

- у підвальних приміщеннях утеплено труби, що дасть можливість зберегти тепло в класах.

     -  міською радою було виділено щебеню для часткового підсипання комунальних вулиць в с. Березець та с. Нове Село, було проведено грейдерування вулиці Озерна та частково підсипана.

    

  • На території наших сіл регулярно вивозять сміття.
  • Освітлені центральні дороги с. Березець та с. Нове Село
  • Вже на завершенні технічна документація на будинок культури в

 с. Нове Село що по вул. Піддолинівській.

  • Проводилась інвентаризація земель, житлових будинків, господарських будівель, що дало змогу збільшити наш бюджет. 

 

 

 

 

5.

 Тепер поговоримо про наші проблеми та плани на майбутнє.

 

  • На даний час найголовнішою проблемою в с. Нове Село це є укриття в Новосільському НВК І-ІІ ст.

 На це є вже передбачені в бюджеті кошти і маємо надію що задум буде реалізовано.

 

   Однією з найбільших проблем для нашого округу це є стан  доріг комунальної власності. Комунальні дороги потребують підсипання щебенем, а саме

в с. Нове Село вул. Озерна, Зелена, Піддолинівська, Ясенівська.

Ще однією проблемою є освітлення цих самих вулиць в с. Нове Село.

 В 2022 та в 2023 роках були складені кошториси на реконструкцію освітлення цих вулиць, але на сесії міської ради нам не погодили, війна і всі гроші на армію, можливо це і правильно.

 

-Неосвітленою вулицею залишається вулиця Театральна в с. Березець, де є школа, клуб, медпункт та вул. Польова.

 

-Нам також потрібно перекрити дах в адмінбудинку по вул. Дрогобицька 1а. ,

-медичному пункті  тимчасового базування в с. Березець.

 

 Маю надію, що тільки як настане мир ,  спільними зусиллями керівництва міської ради, небайдужих громадян, меценатів ми зможемо реалізувати всі наші плани.

 

 Найважливіше у своїй роботі вважаю взаєморозуміння. Співпрацю та довіру мешканців Новосільського старостинського округу,  депутатів, членів виконавчого комітету, та тих які не просто критикують, а вносять пропозиції з покращенням життя громади.

 

Всім нам бажаю миру, здоров`я та ПЕРЕМОГИ.

 

 

 З повагою староста Іванна Сбитова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень