Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Переможненського старостинського округу за 2023 рік Романів Надії Юліанівни

Дата: 01.04.2024 09:43
Кількість переглядів: 50

ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ КОМАРНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПЕРЕМОЖНЕНСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ –

 Романів Надії Юліанівни  за 2023 рік

 

    Рішенням  Комарнівської міської ради мене призначено на посаду старости Комарнівської міської ради Переможненського старостинського округу на строк повноважень Комарнівської міської ради 8 скликання. Також рішенням сесії Комарнівської міської ради утворено Переможненський старостинський округ, в який входить одне село Переможне. Визначено, що за адресою:     

с.Переможне вул.Шевченка,2 Львівського району, Львівської області знаходиться адмінбудівля Переможненського старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

Кількісні дані населення села:

Площа старостинського округу становить 1707,8га, в т. ч. 960,7га земель ННВЦ  « Комарнівський».

Чисельність населення станом на 01.01.2024 року – 1980 чол.,

Домогосподарств- 706,

Народилося-14,

Померло -25,

Одружилося – 3 .

Кількість ВПО на території старостинського округу -72;

Кількість мобілізованих в с. Переможне- 36 , одна мешканка працює госпітальєром в Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Миколи Пирогова. За два роки війни нажаль ми маємо втрати – троє воїнів загинуло, Андрій Халак в2022 році а в 2023 році двоє Андрій Остапчук та Михайло Маланчук, я приймала безпосередню участь в організації зустрічі кортежів з тілами загиблих і повністю займалася похованням Маланчука Михайла Михайловича. 

     На території округу функціонують наступні установи: Переможненський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст де навчається 258 дітей, який в травні 2023 було перейменовано в честь загиблого героя на Переможненський ЗЗСО І- ІІІ ст  ім. Андрія Халака та на  фасаді школи в травні 2023 року було встановлено меморіальну дошку в  честь вшануванні його пам’яті  і перейменовано вулицю Бічну на вулицю Андрія Халака.

Переможненський заклад дошкільної освіти «Квітуча вишенька» який відвідує 93 дітей, медичний пункт тимчасового базування, Народний дім с. Переможне, бібліотека с. Переможне.

Керуючись ст.54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні та Положенням про старосту Комарнівської міської ради протягом звітного періоду в межах своїх обов’язків:

  • брала участь у засіданнях виконавчого комітету, та сесій Комарнівської міської ради;
  • виконувала доручення  міської ради, виконавчого комітету, міського голови, та його заступників, інформувала їх про виконання доручень;
  • щодня з 9.00год до 18год.та навіть в після робочий час, за місцем проживання жителів, та в себе вдома, здійснювала прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Щоденно приймаю надзвичайно багато телефонних дзвінків від мешканців села в робочий, та поза робочий час і навіть вночі.
  • Надавала рекомендації та консультації, зокрема у сфері соц. захисту, освіти, культури, житлово- комунального господарства, медичної допомоги, успадкування майна та ін.;
  • здійснюю облік, ведення, зберігання 13 погосподарських книг на 2021-2025 р. р. Це досить великий об’єм роботи, там вноситься інформація про всіх зареєстрованих мешканців села , а їх близько 2000, дата народження, відмічаємо хто народився, хто помер, хто зареєструвався, хто знявся з реєстрації. Ведеться інформація про площу всіх будинків, рік побудови, площу земельних ділянок;
  • видала 623 довідок різного характеру, в більшості це в органи соц. захисту населення;
  • вчинено 38 нотаріальних дій ( це складання та посвідчення заповітів, видача довіреностей та заяв);
  • вносила інформацію до Реєстру територіальної громади;
  • здійснено реєстрацію місця проживання 16 осіб, та зняття з реєстрації -4 осіб;
  • забезпечувала ведення діловодства ( зареєстровано 423 вхідних документів, вихідних  документи, з них 43 акти обстеження домогосподарств);
  • відреагувала на 600 усних заяв;
  • 160 мешканцям була надана допомога в написанні заяв в відділ соцзабезу, на виконком та сесію ради;
  • подавала статистичну звітність ( 6- сільрада, 1- житлофонд) де готується та подається інформація про чисельність населення, кількість ВРХ – було 44, свиней- 32, кіз- 4, коней -23, дворів – 706, землі закріпленої за господарствами – 298,51га, всі житлові будинки, 1-но кімнатні, 2-о кімнатні , 3 –и кімнатні і т. д . площі житлових будинків, ці звіти займають багато часу та зусиль;
  • вела військовий облік на території села , а саме проводила звірку картотеки загального обліку із картотекою 1 відділу  Львівського РТЦК та СП, підготувала списки та особові справи 15 громадян 2007 р. н. для приписки до призивної дільниці,  де всі пройшли комісію ;
  • виконувала розпорядження 1 відділу  Львівського РТЦК та СП щодо оповіщення військовозобов’язаних на виконання Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;
  • вела облік землі, вручала повідомлення про сплату земельного податку всім жителям села;
  • Здійснювала моніторинг благоустрою на території села, та вживала заходи для підтримки його в належному стані:
  • Приймала активну участь в організації толоки в Комарнівському парку біля розвалин палацу Лянцкоронських, і особисто приймала участь в прибиранні.

Постійне прибирання на зупинках громадського транспорту, та придорожньої смуги. Обкошування трави біля зупинок, оскільки  Служба автомобільних доріг цього не робить ніколи.

Обкошування трави біля пам’ятних знаків, капличок, насадження квітів та догляд за ними на протязі року.

Утримання в належному санітарному стані сільського кладовища . Спілкувалася з парафіянами обох парафій щодо спільного благоустрою кладовища, та упорядкуванні захоронень на кладовищі. Та розширення дороги між двома кладовищами.

Проводилось обслуговування вуличного освітлення, де було замінено 40 ламп та 3 світильники , які вийшли з ладу.

   В селі проводиться індивідуальний  вивіз ТПВ. Для цього щоб це стало реальністю мною була проведена робота з допомоги по оформленню договорів, Особисто з  водієм і вантажниками сміттєвоза проїхала по селі , щоб зробити карту забору сміття. З серпня місяця 2023 року було оформлено 273 договори, також видано 60 актів обстеження про фактично проживаючих осіб. Коли проводилася видача бачків в мене в день могло бути більше 120 дзвінків на телефон.

 В 2023 році за сприяння Комарнівської міської ради в с. Переможне було частково підсипано щебенем дороги по  вул. Двохрядна  та вул. Центральна.  Дякую не байдужим мешканцям вул.Зелена за організацію і закупівлю вапняку для ремонту вул. Зелена заїзд з вул. Центральної біля господарського двору Красуляка . Організація «Інтерпрайс» , яка проводила георозвідувальні роботи на території села і їхній транспорт пошкодив дороги,  підсипала нам дорожнє покриття вапняком, прогрейдирували польову дорогу по якій не можливо було переїхати.

  Активна робота ведеться для допомоги  військовим, які захищають нас.

  Мешканці активно відгукуються на всі мої прохання щодо допомоги воїнам, варили вареники, випікали випічку,  і передали всім нашим мобілізованим воїнам, і їхнім побратимам. Люди  залишають по всіх магазинах в селі, ми це забираємо  разом з працівниками культури. Велика подяка нашому мешканцю і депутату Чурку Михайлу, та і всім волонтерам,  наші хлопці отримують все, що передаємо. Велика подяка за фінансову допомогу від мешканців з села, та від тих які знаходяться за кордоном. Наші заклади освіти також активно беруть участь у допомозі армії, роблять окопні свічки, проводять благодійні ярмарки і збори. Народному домі плетемо маскувальні сітки, і передаємо  воїнам.

     Особисто контролюю сім’ї які опинилися в важких життєвих умовах, тісно співпрацюю з соціальною службою по таких сім’ях. Це постійний контроль над заборгованістю за комунальні послуги, де є вічна проблема. Помагаю в оформленні матеріальних допомог сім’ям, які потребують. Приймала безпосередню участь в організації чину похорону  двох людей-  Андрійчака Володимира та Гундарєвої Наталії.

     Здійснюю облік та передачу показників лічильників вуличного освітлення, та встановлюю час на таймерах для освітлення.

Брала  участь у організації та проведенні заходів нашими працівниками культури в Народному домі  до Небесної Сотні,   Дня матері, Дня захисту дітей, Дня Конституції, Дня Державності, Дня Незалежності України, Дня Збройних сил України і свята Покрови, Дня гідності, пам’яті жертв голодомору. Деякі заходи проводилися в Народному домі, а деякі онлайн.

   Хочу щиро подякувати Комарнівській міській раді, міському голові Ігорю Черевичнику за те співпрацю і розуміння та допомогу у вирішенні проблем нашого села,  своїм мешканцям-господарникам, які без прохання роблять благоустрій прилеглої території в селі, та на зупинках громадського транспорту,  насаджують кущі та дерева, чистять рови. Дякую всім за допомогу , підтримку  ну і звичайно критику. Слава Україні! Героям Слава!

 

 

             10.03.2024                                                  Надія Романів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень