A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Семінар у Городоцькій ДПІ

Дата: 18.03.2024 16:02
Кількість переглядів: 62

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено семінар для платників податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу поінформовано щодо можливостей мобільного застосунку «Моя податкова» – зручного та сучасного сервісу від ДПС.

Податківці акцентували увагу присутніх на тому, що даний застосунок – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, котрий має ряд функціональних можливостей.

Працівники  Городоцької  ДПІ нагадали, що з 01 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Щорічне декларування доходів громадян передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

За вибором платника податку декларацію можна подати в один із таких способів: 

- за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою.

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.  

- в електронному вигляді - через Електронний кабінет або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова».

Зазначили, що декларацію слід подавати за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 №467. 

 

Перевірити розмір виплаченої заробітної плати можна в Електронному кабінеті платника

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Якщо ви є  найманий працівник та отримуєте заробітну плату: частину на картковий рахунок, іншу отримуєте готівкою, або у інший спосіб, що викликає у вас сумнів повноти її нарахування, то її слід перевірити в Електронному кабінеті платника.

Для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків необхідно мати електронний підпис. В Електронному кабінеті сформувати запит та надіслати в ДПС, через короткий проміжок часу отримаєте відповідну інформацію.

Важливо зазначити, що окремі роботодавці, щоб приховати реальний рівень виплати заробітної плати, у податковій звітності відображають про нарахування мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата – мінімальні відрахування в бюджет податків та зборів, мінімальна пенсій в майбутньому, мінімальні соціальні гарантії, тощо.

Слід зазначити, що згідно з Інтернет ресурсів з пошуку роботодавцями найманих працівників у Львівській області, середня заробітна плата становить більше 20 000 гривень. Так, здійснюється пошук найманих працівників за вакансіями, зокрема: кухар -17 500 гривень, касир – 16 500 гривень, різноробочий – 16 500 гривень, вантажник – 16 500 гривень,  прибиральник – 10 000 гривень, тощо.         

Відповідно до ст. 110 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIII при кожній виплаті заробітної плати роботодавець повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який провадиться оплата праці: а) загальна сума заробітної плати з розшифровкою за видами виплат; б) розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати; в) сума заробітної плати, що належить до виплати.

У разі встановлення розбіжностей у розмірі виплати заробітної плати слід звертатись в Головне управління ДПС у Львівській області та/або Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень