A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ рекомендує користуватись сервісом від ДПС «Калькулятор податку на майно»

Дата: 14.03.2024 15:11
Кількість переглядів: 58

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

Державною податковою службою України розроблено новий сервіс – «Калькулятор податку на майно». 

Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб. 

Крім того, сервіс сприяє підвищенню обізнаності громадян та якості сплати податку на нерухоме майно. 

«Калькулятор податку на майно» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua) у блоці «Е-СЕРВІСИ». 

Щодо заповнення декларації на повернення податкової знижки за навчання

Фахівцями Городоцької  ДПІ проведено зустріч з громадянами – фізичними особами щодо заповнення декларації на повернення податкової знижки за навчання. 

Податківці звернули увагу здобувачів освіти, що держава повертає з бюджету частину податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, з витрат, понесених на платне навчання. Таке право передбачене статтею 166 Податкового кодексу України.

Податківці роз’яснили, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення.

Водночас є декілька умов для отримання податкової знижки: 

- податкова знижка може  бути надана резиденту, який має присвоєний реєстраційний номер облікової картки платника податків, так само резиденту – фізичній особі, яка через релігійні переконання відмовилась від реєстраційного номера облікової картки платника податків і має про це відмітку в паспорті;

- загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 Податкового кодексу України.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним,  не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься.

Фахівці також нагадали, що разом із декларацією необхідно надати  платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і термін оплати за такі послуги.

Податкова адреса платника податків

Фахівці Городоцької ДПІ інформують, що  відповідно до п.45.1 ст. 45 Податкового кодексу України, платник податків - фізична особа зобов'язаний визначити свою податкову адресу. 

Податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.  

Платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.  

Податковою адресою платника податків - електронного резидента (е-резидента) визнається електронна адреса, зазначена такою особою у заяві про набуття статусу електронного резидента (е-резидента). 

Податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань – п.45.2 ст.45 ПКУ.  

Податковою адресою підприємства, переданого у довірче управління, є місцезнаходження довірчого власника.  

Платник податків, який обирає спосіб взаємодії з контролюючим органом засобами електронного зв'язку в електронній формі, зобов'язаний під час обрання способу взаємодії повідомити контролюючому органу свою електронну адресу (адреси) шляхом внесення цієї інформації до своїх облікових даних через електронний кабінет - п.45.3 ст.45 ПКУ. 

Зустріч у Городоцькій ДПІ щодо питань застосування РРО

       У Городоцькій ДПІ відбулася чергова зустріч з підприємцями щодо реєстрації  РРО та ПРРО. 

         Платникам розповіли про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та  програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), порядок проведення розрахунків, ведення обліку товарних запасів. Особливу увагу акцентували на  застосуванні ПРРО від ДПС. Платники одержали детальну інформацію про порядок реєстрації ПРРО, як завантажити програмне забезпечення для ПРРО від ДПС. Наголошено, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, а для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.  Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний РРО або ПРРО (безоплатний від ДПС, комерційний варіант чи власний) в залежності від своїх потреб. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень