A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Дотримання законодавства – один з показників ділової репутації у веденні бізнесу

Дата: 26.02.2024 09:02
Кількість переглядів: 105

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

Державна податкова служба України через чат-бот ДПС «StopViolationBot», контакт-центр Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та інші канали комунікації постійно отримує інформацію про роботу інтернет-магазинів, які здійснюють діяльність без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів, що є грубим порушенням Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Отримана інформація не залишається без уваги та є достатньою для організації фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю з порушеннями. 

Так, працівниками управління фактичних перевірок міста Києва проведена перевірка інтернет – магазину, в якому платником єдиного податку здійснювалась торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки «Apple» без застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів.

За порушення п.1 та п. 2 ст. 3 Закону № 265 суб’єкта господарювання притягнуто до фінансової відповідальності в сумі майже 68 тис. гривень.

ДПС чергове звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність дотримуючись вимог чинного законодавства краще, ніж сплачувати штрафи. 

ДПС вдячна споживачам за своєчасну реакцію на можливі порушення, що вчиняються несумлінними платниками податків при проведенні ними розрахункових операцій.

Платників Городоцької ДПІ інформували про застосунок «Моя податкова»

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено тренінг з платниками податків щодо використання мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.  

Фахівці проінформували, що «Моя податкова» – це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для платників, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Так, у  застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. Направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів,а також подати декларацію про майновий стан і доходи(податкова знижка). 

Також, податківці інформували платників про те, як скористатися своїм правом на податкову знижку для внутрішньо переміщених осіб за витратами на оренду житла. Розповіла про заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022, а також про реєстрацію і використання РРО/ПРРО. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень