A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

«Гаряча лінія» у Городоцькій ДПІ

Дата: 21.02.2024 17:50
Кількість переглядів: 64

Днями за участі начальника відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Ореста Мельника відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час якої  розповів додзвонювачам про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року. Наголосив, що громадяни, які отримали  в 2022 році доходи, що підлягають декларуванню, зобов’язані були подати до 1 травня 2023 року декларацію про майновий стан і доходи. Водночас зазначив, що скористатися правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів фізичні особи мають право до 31 грудня 2024 року. Також, зазначив, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Орест Мельник зауважив, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть не тільки подати декларацію про майновий стан і доходи, а й отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, повідомлення – рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.

 

Фахові консультації із застосування РРО/ПРРО та з інших питань оподаткування надають фахівці Городоцької ДПІ

Під час зустрічі з платниками податків працівники Городоцької ДПІ фахово роз’яснюють новації податкового законодавства, зокрема, щодо Закону №3219.

Фахівці наголосили на необхідності застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та нагадала, що відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Звернули увагу, що суб’єкти господарювання можуть самостійно за власним бажанням обрати класичний або програмний РРО, залежно від своїх функціональних потреб та фінансових можливостей.

Інформували платників про можливість проведення звірки нарахування майнових податків, а також розповіли, що до 31 грудня поточного року скористатися правом на отримання податкової знижки. Наголосили на дотриманні вимог законодавства при заповненні платіжних інструкцій на сплату податків.

Крім цього, податківці розповіли про електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. Також, у Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацію-реєстраційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень