A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

«Моя податкова» - від податкової

Дата: 20.02.2024 19:27
Кількість переглядів: 80

        У Городоцькій ДПІ проведено тренінг з громадянами із заступником начальника Городоцької ДПІ Орестом Мельником на тему: «Запровадження безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова»».

         Орест Мельник повідомив присутнім про те, що для зручності платників податків ДПС України запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який з вересня місяця 2023 року впроваджено в промислову експлуатацію. У листопаді місяці 2023 року мобільний застосунок оновлено та доповнено новими сервісами відповідно до потреб платників податків.

        Сервіси мобільного застосунку «Моя податкова» надають можливості:

- отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані податкові повідомлення-рішення;

- направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів;

- подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);

- перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом;

- можливість сплатити податки з використанням платіжних систем;

- отримання інформації про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (податкове повідомлення-рішення) та їх сплати;

-  отримання інформації про результати обробки документів;

-  доступу до Реєстрів платників ПДВ, Реєстру платників єдиного податку та інших реєстрів;

-  пошуку фіскального чека та марки акцизного податку без проходження електронної ідентифікації;

-  подання Облікової картки фізичної особи – платника податків (1-ДР) та Заяви на внесення змін до ДРФО (5-ДР);

-   подання Заяви до Реєстру волонтерів;

-  отримання повідомлень від контролюючого органу.     

До уваги платників плати за землю та платників єдиного податку четвертої групи!

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру листом від 12.01.2024             № 6-28-0.222-600/2-24 поінформувала ДПС про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік.

Так, значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік становить 1,051, який необхідно застосовувати для обчислення плати за землю та єдиного податку (четверта група) під час складання податкової звітності на 2024 рік.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель (пункт 289.2 статті 289 Податкового кодексу України).

Звертаємо увагу, що на відміну від звітних податкових періодів за 2022 та 2023 роки у 2024 році коефіцієнт індексації застосовується до всіх категорій земель.

Крім того, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру повідомила, що витяги про нормативну грошову оцінку, які були сформовані автоматично програмним забезпеченням Державного земельного кадастру в період з 01 січня до 15 січня 2024 року, не містять коефіцієнту індексації за 2023 рік, тому значення нормативної грошової оцінки земель, зазначене в таких витягах, потребує перерахунку із застосуванням коефіцієнта за 2023 рік. Тобто визначене значення у таких витягах необхідно помножити на коефіцієнт 1,051.

З 27.12.2023 року оновлено довідники податкових пільг

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

Головне управлінні ДПС у Львівській області звертає увагу, що на вебпорталі ДПС України оновлено станом на 27.12.2023 року:

Довідник податкових пільг № 121/1, що є втратами доходів бюджету (Завантажити);

Довідник інших податкових пільг № 121/2 (Завантажити).

У довідниках міститься інформація про пільги з податку на прибуток підприємств, по платі за землю, податку на додану вартість, акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, пільги по місцевих податках і зборах.

Ознайомитися з оновленими довідниками пільг платники можуть за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html .

 
Щодо податкових пільг

Нагадаємо, що з метою забезпечення обліку податкових пільг та інформування платників податків щодо переліку чинних податкових пільг, терміну їх дії та обґрунтування їх надання  щоквартально оновлюється інформація в Довіднику податкових пільг, що є втратами доходів бюджету та Довіднику  інших податкових пільг, які розміщено на вебпорталі ДПС.

Випадки, у яких громадянин звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Начальником Городоцької ДПІ проведено семінар, що згідно з пунктом 179.4 статті 179 ПКУ платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи в таких випадках:

а) незалежно від виду та суми отриманих доходів платниками податку, які:

є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави станом на кінець звітного податкового року;

перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання Декларації;

перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року;

б) в інших випадках, визначених розділом IV ПКУ.

Відповідно до пункту 179.2 статті 179 ПКУ обов’язок платника податку щодо подання Декларації вважається виконаним і Декларація не подається, крім випадків, коли подання Декларації прямо передбачено ПКУ, якщо такий платник податку отримував:

доходи, у тому числі іноземні доходи, які згідно з ПКУ не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу;

доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до розділу ІV ПКУ;

доходи у вигляді об’єктів спадщини, які відповідно до розділу ІV ПКУ оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб та/або з яких сплачено ПДФО відповідно до пункту 174.3 статті 174 ПКУ.

Також Декларація не подається у випадках, прямо передбачених ПКУ.

У разі якщо платник податку зобов’язаний подавати Декларацію відповідно до інших положень ПКУ, то в ній поряд з іншими доходами зазначаються доходи, передбачені пунктом 179.2 статті 179 ПКУ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень