Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Реєстрація ПРРО та подання податкової звітності через Електронний кабінет

Дата: 07.02.2024 14:49
Кількість переглядів: 101

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено  тренінг з платниками податків щодо застосування РРО/ПРРО та правильності подання податкової звітності в електронному вигляді.

Зокрема, платників поінформували, що у 2024 році фізичні особи – підприємці другої – четвертої груп, які здійснюють готівкові розрахунки та ті, які здійснюють продаж підакцизної продукції зобов’язані використовувати РРО або ПРРО. Крім цього, суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у населених пунктах з чисельністю населення більше 25 тис. осіб обов’язково повинні застосовувати ще й  платіжні термінали.

Звернули увагу платників, що програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) можливо зареєструвати через Електронний кабінет. Для цього потрібно за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login. Здійснити завантаження програмного забезпечення ПРРО з офіційного вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері “Програмні РРО” за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Також, податківці наголосили, що за допомогою сервісу “Електронний кабінет платника” можна подавати звітність та сплачувати податки та зауважили, що в приватній частині “Електронного кабінету” авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема подання та  перегляду поданої звітності, перевірити стан розрахунків з бюджетом, сплатити податки та збори, зареєструвати програмний РРО.

Фахівці Городоцької ДПІ надали практичні рекомендації відвідувачам ЦОПу щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи за минулий рік з метою реалізації права на податкову знижку за допомогою Електронного кабінету платника. 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Зустріч з платниками податків щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році

         Під час зустрічі фахівці Городоцької ДПІ деталізували, в яких випадках громадяни зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, як заповнити декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому наголосили, що подати таку декларацію потрібно до 1 травня 2024 року. Також, розповіли про податкову знижку, право на яку мають ті громадяни, які у 2023 році сплачували за навчання, за оренду житла чи відсотки за іпотеку, або здійснювали благодійні внески чи пожертвування у період воєнного стану неприбутковим організаціям. За словами податківців, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна впродовж року – до 31 грудня. Разом з тим зауважили, що громадяни, які не скористаються правом на знижку за наслідками 2023 року, наступного року зробити цього не зможуть.

       Крім цього, наголосили про мінімальне податкове зобов’язання – податок, який сплачуватимуть власники земельних паїв. Як зазначили, визначати суму МПЗ громадянам буде податкова служба і до 1 липня надсилатиме податкове повідомлення – рішення. Якщо громадяни здають паї в оренду і мають належним чином оформлений договір – МПЗ за них сплачуватиме орендар.

        Розповіли і про електронні сервіси податкової, зокрема про Електронний кабінет платника. За його словами, через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть направити та отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, отримати повідомлення рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень