A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Семінар у Городоцькій ДПІ

Дата: 05.02.2024 17:24
Кількість переглядів: 56

Під час проведення семінару щодо спрощення взаємодії платників з податковою службою завдяки використанню електронних сервісів ДПС начальник  відділу податкових сервісів Городоцької ДПІ Світлана Семан надала роз”яснення платникам про можливість проведення звірки щодо нарахованих майнових податків. Податківець роз’яснила як, користуючись Електронним кабінетом платника чи мобільним за стосунком «Моя податкова» дізнатись про об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР) та стан розрахунків з бюджетом.  

Також, Світлана Семан надала роз’яснення платникам щодо отримання податкової знижки за витратами, понесеними у 2022 році. Зокрема, звернула увагу, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. 

Також, фахівець Городоцької ДПІ надала роз’яснення щодо порядку реєстрації безкоштовного програмного РРО від ДПС та закликала платників долучитись до користувачів електронних сервісів податкової служби.

Платників Городоччини інформують про застосунок «Моя податкова»

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо використання мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.   

Фахівці проінформували, що «Моя податкова» ­– це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для платників, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Так, у розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. 

У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції, відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору та листи контролюючого органу. 

У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. 

При цьому спеціалісти наголосили, що скористатись правом на податкову знижку за минулий рік можна лише до 31 грудня поточного року. За їхніми словами, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.  

Витрати мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.    

Під час зустрічі було озвучене й питання про податкову знижку для внутрішньо переміщених осіб за витратами на оренду житла. Цікавила платників і тема заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022, а також реєстрація і використання РРО/ПРРО.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень