A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про кампанію декларування та податкову знижку під час «гарячої лінії» у Городоцькій ДПІ

Дата: 25.01.2024 15:07
Кількість переглядів: 57

Відповідаючи на запитання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки, начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів пояснив, що для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосив, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

Очільник ДПІ вкотре нагадав, що з 01 грудня 2023 року надавачами платіжних послуг запроваджено використання платниками  виключно структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» згідно з міжнародним стандартом ISO20022, а також про мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби і сплати податків з використанням платіжних систем. 

Про порядок реєстрації ПРРО – під час зустрічі з платниками Городоцької ДПІ

Фахівці Городоцької ДПІ продовжують проводити робочі зустрічі із фізичними особами-підприємцями з питань реєстрації та застосування ПРРО. Так, сьогодні, у приміщенні Центру обслуговування фахівцями Городоцької ДПІ проведено чергову зустріч щодо питань застосування РРО/ПРРО. Податківці повідомили про можливість самостійного, за власним бажанням суб’єкта господарювання обрання класичного або програмного РРО для використання - в залежності від своїх потреб та можливостей.

Зупинились на перевагах програмного реєстратора розрахункових операцій перед класичним, рекомендували до використання безкоштовне програмне рішення від ДПС, надали покроковий алгоритм реєстрації ПРРО, зауваживши, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

 

Інтернет торгівля:чи застосовується відповідальність до платника, що здійснює діяльність через Інтернет, якщо чек виданий не на дату отримання попередньо оплачених коштів, а при відвантаженні товару?

Начальником Городоцької ДПІ надано коментар.

Відповідальність не застосовується. За умови проведення розрахунків дистанційно, фіскальний касовий чек має видаватись споживачу або безпосередньо під час здійснення розрахунків з ним, або не пізніше моменту отримання ним товару.

При цьому, паперова та електронна форма фіскальних касових чеків є рівнозначними між собою та можуть видаватися у будь-якому випадку.

Правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Дія його поширюється на усіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі. 

У відповідності до преамбули Закону № 265, встановлення норм щодо незастосування РРО/ПРРО у інших законах, крім Податкового кодексу України.

Обов'язок застосування РРО/ПРРО залежить не від форми розрахунків, а виникає виключно за наявності обставин, що супроводжують господарські операції суб'єкта господарювання, які чітко визначенні законодавством, в тому числі, нормами його прямої дій, які встановлюють винятки із загальних правил.

Законодавство України однаково поширює свою дію як на готівкові, так і безготівкові розрахунки, які здійснені за допомогою POS-терміналів та платіжних сервісів, що використовують реквізити платіжних карток продавців товарів у мережі Інтернет, які проводяться суб'єктами господарювання всіх форм власності, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а тому обов'язок суб'єкта господарювання застосовувати РРО/ПРРО при отриманні оплати за товари (роботи, послуги) залежить не від форми оплати, а виникає відповідно до способу її здійснення.

Тобто, для суб'єкта господарювання, на якого поширюється дія Закону № 265, для цілей застосування РРО/ПРРО не має значення який спосіб для оплати обрав покупець (споживач), а має значення лише спосіб, який запропоновано суб'єктом господарювання покупцю (споживачу).

Порядок проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг та застосування РРО/ПРРО встановлено статтею 3 Закону № 265.

Закон № 265 не встановлює конкретних часових проміжків фіскалізації розрахунків, а лише визначає обов'язок її здійснення.

Згідно з абзацом третім частини одинадцятої статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів" розрахунковий документ має бути виданий або створений в електронній формі не пізніше моменту передачі товару (послуги).

Отже, основною нормою законодавства в Україні, якою визначено проміжок часу, в який необхідно надати покупцю (споживачу) розрахунковий документ є абзац третій частини одинадцятої статті 8 Закону № 1023.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень