Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК» (Код н

Дата: 03.01.2024 10:42
Кількість переглядів: 51

 

Комарнівська міська рада Львівського району Львівської області

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК» (Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 55520000-1 - Кейтерингові послуги), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Комарнівська міська рада Львівського району Львівської області; вул. Січових Стрільців, 34, м. Комарно, 81562; код за ЄДРПОУ — 26411516; категорія замовника — замовник здійснює закупівлі для потреб органів місцевого самоврядування..

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «Послуги з організації гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та з організації гарячого харчування для дітей дошкільних відділень НВК» (Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 55520000-1 - Кейтерингові послуги)

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги UA-2023-12-29-008136-a

Розмір бюджетного призначення: 400`000,00 (чотириста тисяч гривень 00 коп.) гривень згідно з наявними кошторисними призначеннями на 2024 рік.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі 400`000,00 (чотириста тисяч гривень 00 коп.).

Загальна вартість харчування розраховується:

1.Дітодні для учнів та дітей (згідно даних, які містяться у таблиці вище х(перемножуємо) на вартість 1-го дітодня (вартість харчування 1 дитини на 1 день) для учнів та  дітей, грн. = виводимо загальну вартість харчування для пільгових категорій та для дітей дошкільних відділень НВК.

 

№п/п

 

Назва установи

Вікова категорія

к-ть робочих днів

к-ть дітей

Дітодні

 

Вартість

1-го дітодня,грн

сума

 

Заклади загальної середньої освіти

1

Комарнівський опорний заклад загальної середньої освіти I-III ступенів

1-4 клас

27

23

621

 

 

5-9(11) клас

27

52

1404

 

 

2

Березецький ЗЗСО І-ІІІ с. імені Героя України Павла Сбитова

1-4 клас

27

3

81

 

 

5-9(11) клас

27

14

378

 

 

3

Грімненський заклад загальної середньої освіти

1-4 клас

27

10

270

 

 

5-9(11) клас

27

22

594

 

 

4

Переможненський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів імені Андрія Халака

1-4 клас

27

19

513

 

 

5-9(11) клас

27

20

540

 

 

5

Підзвіринецький заклад загальної середньої освіти I-III ступенів

1-4 клас

27

8

216

 

 

5-9(11) клас

27

23

621

 

 

6

Бучалівський заклад загальної середньої освіти I-II ступенів

1-4 клас

27

12

324

 

 

5-9(11) клас

27

11

297

 

 

7

Новосільський навчально-виховний комплекс I-II ступенів

1-4 клас

27

6

162

 

 

5-9(11) клас

27

9

243

 

 

8

Тулиголівський заклад загальної середньої освіти

1-4 клас

27

4

108

 

 

5-9(11) клас

27

8

216

 

 

9

Татаринівський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

1-4 клас

27

3

81

 

 

5-9(11) клас

27

 

0

 

 

10

Монастирецька філія ЗЗСО І ст. з дошкільним підрозділом Комарніського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

1-4 клас

27

5

135

 

 

5-9(11) клас

27

-

-

 

 

 

Всього:

 

27

252

6804

 

 

 

Дошкільні відділення НВК

1

Новосільський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

 

27

14

378

 

 

2

Татаринівський навчально-виховний комплекс I-II ступенів «Заклад загальної середньої освіти – дошкільний заклад освіти»

 

27

8

216

 

 

 

 

 

27

22

594

 

 

 

 

Обґрунтування технічних, якісних характеристик.

Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей,  а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 (далі постанова № 305).

      Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю медичного працівника установи чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою/ами. У разі встановлення та актування бракеражем факту неякісного приготування готових страв їх заміна повинна бути проведена не пізніше ніж протягом двох годин та забезпечити дотримання вимог щодо відбору  і  зберігання добових проб страв.

     Кількість дітей на харчування узгоджується замовником кожного дня.

     Надання послуг повинно здійснюватися лише при наявності умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку.

Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності) та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Послуги їдалень, а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщенні їдальні та харчоблоку на базі такого закладу освіти: Переможненський ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Андрія Халака до інших закладів освіти Учасник організовує довіз (кейтеринг) готової їжі. Ціна послуг має включати в себе витрати на закупівлю продуктів, транспортні видатки, приготування, а також витрати на прибирання та миття посуду, тощо. Ціна послуг повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі.

      Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника.

       Учасник повинен передбачити проведення відомчого лабораторного контролю питної води,  готових страв, гігієнічних змивів з об’єктів навколишнього середовища, параметрів мікроклімату та освітленості в приміщеннях харчоблоку

       На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на усі продукти харчування, які використовуються для надання послуг.

       Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам: із дотриманням вимог наказу МОЗ України 03.09.2017 № 1073 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії», наказу МОЗ України від 29.10.2013 № 931 «Інструкція з організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 №142-V та інших нормативних документів, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» та інших нормативних документів. 

      Виконавець несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України.

      Готова їжа передається Замовнику у оборотній тарі, яка відповідає існуючим санітарно-епідеміологічним вимогам. Тара повинна забезпечувати збереження якості готової їжі під час транспортування та температурний режим.

     Зразкове 5-денне циклічне меню повинно бути розроблено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні».

Для підтвердження відповідності послуг вимогам тендерної документації, Учасники у тендерній пропозиції повинні надати один варіант меню з розрахунку на п’ять  днів із зазначенням калорійності та обов’язковим зазначенням їх хімічного складу (білки, жири, вуглеводи) та калорій,

      Постачальник повинен забезпечити:

- обов’язкове супроводження сировини та продуктів харчування товаро-транспортною накладною, оформленою відповідно до вимог глави 11 (Правила оформлення документів на перевезення) наказу Міністерства інфраструктури № 413 від 03.06.2019);

- наявність для сировини, харчових продуктів обов’язкової інформації для споживачів та маркування, передбачених законодавством;

- наявність протоколів лабораторних випробувань сировини та харчових продуктів.

     На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на усі продукти харчування, які використовуються для надання послуг.

 

      Також учасники подають свої меню із зазначенням вартості страв та харчування на одного учня (дитину) за один день. Якщо вартість харчування буде різною у різні дні тижня – в такому випадку учасник окремо зазначає середню вартість харчування за один день та вираховує ціну своєї тендерної пропозиції виходячи із середньої вартості харчування за один день. Вартість харчування повинна становити: для учнів 1-4 кл. не більше 53 грн. за 1 день, для учнів 5-9 (11) кл. не більше 55 грн. за 1 день, для дітей з короткотривалим перебуванням (6-ти годинний робочий день) у Новосільському НВК - не більше 35 грн. за 1 день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень