Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Платники податків отримали відповіді на актуальні питання під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Дата: 05.01.2024 12:52
Кількість переглядів: 136

 У Городоцькій ДПІ  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. Платники податків мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання про мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби, а також сплати податків з використанням платіжних систем. Також, платники цікавились питаннями використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника». 

          Також, платники цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, запитували чи відносяться до розрахункового документу фіскальний чек, який друкується через «Програмний РРО», що таке «офлайн-режим» для застосування Програмного РРО, як працювати з Програмним РРО в «офлайн-режимі».  Акцентовано увагу додзвонювачів на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».    

        На всі запитання додзвонювачів надали чіткі кваліфіковані відповіді згідно з нормами чинного законодавства.

 

Скористайтесь правом на податкову знижку за витратами

2023 року!

         Фахівцями Городоцької ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо можливості отримання податкової знижки за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація).  Звернули увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік, можна лише до кінця поточного року. 

          Право на податкову знижку визначено ст. 166 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

         До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача)), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу). 

        Копії зазначених у п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Кодексом (абзац перший п.п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 Кодексу).

 

До уваги громадян - власників, орендарів, користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь!

      Начальником Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Романом Миськівим надано кометар.

       З метою уникнення заборгованості перед бюджетом, повідомляємо громадян - власників, орендарів, користувачів на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, що якщо у 2023 році таким громадянам контролюючим органом нараховано мінімальне податкове зобов’язання і вони отримали податкове повідомлення-рішення з розрахунком такі особи зобов'язані сплатити зазначену суму податку відповідно до норм Податкового кодексу. 

 

 

Про права неповнолітніх осіб у трудових правовідносинах

 

         Заступником начальника – начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Орестом Мельником надано коментар.

         Неповнолітні особи (від 14 до 18 років) у трудових правовідносинах мають ті самі права, що й повнолітні. Водночас вони користуються низкою суттєвих пільг щодо охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці.

         Підлітки не можуть працювати у небезпечних і шкідливих умовах, під землею, та інших роботах із Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці. Їх не можна залучати до нічних (з 22:00 до 6:00), понаднормових робіт і робіт у вихідні дні.

         Працівники до 18 років також не можуть переміщувати та підіймати речі вагою більше граничних норм. Крім того, вантажна робота обмежується за часом – не більше однієї третини робочого часу. Іншими словами, якщо працівник працює 7 годин на день, то вантажна робота не повинна тривати більше 2,3 години.

          Перш за все, трудовий договір із неповнолітнім працівником укладайте лише у письмовій формі.

          Важливо: у неповнолітнього працівника не повинно бути медичних протипоказань. Тому він має пройти медичне обстеження і надати довідку. Такий профогляд має стати щорічною традицією – допоки працівнику не виповниться 21 рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень