Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Податкові різниці при здійсненні експортно-імпортних операцій

Дата: 27.12.2023 12:04
Кількість переглядів: 103

        Фахівці Городоцької ДПІ інформують, що платники податку на прибуток, які до 01.08.2023 року перебували на спрощеній системі з особливостями оподаткування та здійснювали у 2023 році експортні та імпортні операції з контрагентами‒резидентами країн, що мають статус низькоподаткової юрисдикції, не застосовують коригувальні різниці відповідно до підпунктів 140.5.4 та 140.5.51 пункту 140.5 статті 140 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), якщо після переходу на сплату податку на прибуток з 01.08.2023 року такі операції не здійснювалися, оскільки вартість придбаних або реалізованих товарів (робіт, послуг) у періоди перебування на сплаті єдиного податку у 2023 році не враховується при визначенні різниць відповідно до підпунктів 140.5.4 та 140.5.51 пункту 140.5 статті 140 Кодексу (підпункт 91.3.6 підпункту 91.3 пункту 91 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу).

          Додатково повідомляємо, що перелік держав (територій), які відповідають критеріям, установленим підпунктом 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Кодексу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1045.

        Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

 

Городоцька ДПІ проводить

особисті зустрічі з платниками

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено зустріч із платниками податків щодо актуальних питань оподаткування. Зокрема, звернули увагу платників на зручності електр4нних сервісів ДПС. Так, функціонал електронного сервісу Електронний кабінет, дозволяє користувачам вести документообіг та сплачувати податки онлайн, не відвідуючи Центри обслуговування платників, що значно економить час та надає можливість уникнути черги. 

Нещодавно ДПС України презентували ще й мобільний за стосунок «Моя податкова», який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

 «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

        Окрім цього, податківці інформували платників про те, як скористатися своїм правом на податкову знижку. 

«Гаряча лінія» у Городоцькій ДПІ

        Днями за участі начальника Городоцької ДПІ Романа Миськіва відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». Додзвонювачів цікавили питання що скористання правом на податкову знижку. Роман Миськів зазначив, що подати декларацію та копії первинних документів фізичні особи мають право до 31 грудня 2023 року.

Контакт-центр ДПС - інформаційна підтримка та допомога платникам податків

        Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно. Разом з тим у кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків.

     Всю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua  та субсайті Головного управління ДПС у Львівській області  https://lv.tax.gov.ua.

 

Як отримати довідку - підтвердження статусу податкового резидента України 

Городоцька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області надає роз’яснення з питання отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України. Зокрема, нагадує, що порядок підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів затверджено наказом Міністерства фінансів України 19.08.2022 року № 248. 

Заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано як в паперовому вигляді так і  засобами електронного зв’язку в електронній формі. Платник податку може надати документи і відомості, що підтверджують зазначені у Заяві підстави для визначення його статусу резидента України для уникнення подвійного оподаткування.   

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог встановлених Податковим кодексом України. 

Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання Заяви. 

 

Про застосування РРО/ПРРО

платникам Городоцької ДПІ

 

Днями фахівці Городоцької  ДПІ провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію для платників податків ІІ-ІV групи єдиного податку про виникнення з 01.01.2022 у них обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» у випадку здійснення розрахункових операцій.

Твори добро, роби добро – добром тобі воздасться!

      Городоцька ДПІ висловлює щиру подяку маленьким волонтерам-учням 4-А класу Городоцького НВК №2, які сьогодні завітали привітати колектив із Різдвом Христовим. Війна змінила нас, ми не будуємо планів, але віримо, що разом ми обов’язково все здолаємо і настане Мир в нашій країні задля нашого майбутнього, наших діточок, наших онуків. Допоки бються такі добрі серця, зло ніколи нас не переможе. Слава Богу!Слава Україні! Слава ЗСУ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень