A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Платників Городоччини інформували про застосунок «Моя податкова»

Дата: 19.12.2023 16:10
Кількість переглядів: 90

Cтарший державний інспектор Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Ірина Ковалик провела тренінг з платниками податків щодо використання мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.  

Фахівець проінформувала, що «Моя податкова» ­– це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для платників, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Так, за словами Ірини Ковалик, у розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом.

У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції, відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору та листи контролюючого органу.

У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки.

При цьому спеціаліст наголосила, що скористатись правом на податкову знижку за минулий рік можна лише до 31 грудня поточного року. За її словами, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Витрати мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.   

На тренінгу було озвучене й питання про податкову знижку для внутрішньо переміщених осіб за витратами на оренду житла. Цікавила платників і тема заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022, а також реєстрація і використання РРО/ПРРО. 

 

 

 

Тренінги для платників у Городоцькій ДПІ

 

         У Центрі обслуговування Городоцької ДПІ податківці провели черговий тренінг, під час якого поінформували платників про електронні сервіси від ДПС.

         Податківці підкреслюють, що впровадження інноваційних ІТ дає змогу зберегти        дорогоцінний час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

          Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до безкоштовних електронних сервісів https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi.

          Зокрема, в Електронному кабінеті наявна уся інформація щодо нарахованих платнику податків. Відтак, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. 

          Робота в Електронному кабінеті здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення.         Електронним кабінетом можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

         Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

         Для платників податків у Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ створено спеціальне робоче місце, яке оснащене мережею Інтернет. Платникам постійно надається практична та методологічна допомога щодо заповнення та подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету.

На зв’язку – Городоцька  ДПІ

Днями у Городоцькій  ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася «гаряча лінія» щодо практичних питань застосування Закону України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Із платниками спілкувався старший державний інспектор Іван Лазорко.

Більшість запитань стосувалися використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, особливостей застосування штрафних санкцій, а також були дзвінки і щодо нарахування фізособам та сплати мінімального податкового зобов’язання.

Іван Лазорко відповів на усі запитання та запевнив, що проконсультуватися можна у будь-який зручний спосіб для платників. Крім того, фахівець розповів про новий мобільний застосунок «Моя податкова», який став доступний для завантаження платниками на свої ґаджети.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень