A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про відповідальність за порушення використання РРО/ПРРО інформують платників податківці Городоцької ДПІ

Дата: 13.12.2023 17:17
Кількість переглядів: 76

    Фахівці Городоцької ДПІ провели робочу зустріч з платниками податків, під час якої розповіли про вимоги податкового законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема поінформували про те, що з 1 жовтня цього року відновлено штрафні санкції за порушення використання РРО/ПРРО. Використовувати касові апарати обов’язково повинні фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку ІІ-IV груп, при здійсненні розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток. Не потрібно застосовувати у своїй діяльності РРО/ПРРО фізичним особам-підприємцям І групи, фізичним особам-підприємцям, які приймають оплату виключно банківськими переказами.

        Податківці звернули увагу підприємцям, що вони можуть на власний розсуд вирішувати: купити пристрій для реєстрації розрахункових операцій чи завантажити безоплатні мобільні додатки, запропоновані ДПС. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер.

 

У Городоцькій ДПІ інформують громадян про основні умови задля отримання податкової знижки

 

       Під час проведення «круглого столу» працівники податкової інспекції роз’яснили платникам про право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням. Зокрема, податківці зазначили, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат, на яку зменшується оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати, в результаті чого з бюджету повертається частина сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Основними умовами для отримання податкової знижки є:     

  1. Податкова знижка може бути надана виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку.
  2. Скористатися правом на нарахування податкової знижки можна лише за наслідками звітного податкового року. Таке право не продовжується та не переноситься на наступний рік, якщо громадянин не скористався своїм правом у встановлений строк.
  3. Отримання доходу у вигляді заробітної плати. При цьому загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми річної заробітної плати у поточному році. Особливу увагу фіскали звернули на те, що право на податкову знижку має фізична особа – підприємець, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.
  4. Дотримання вимог щодо порядку подачі та заповнення декларацій. Так, декларація подається по 31 грудня включно (а у разі наявності обов’язку з декларування доходів – до 1 травня) наступного за звітним року.

Платник податку має право включити до податкової знижки, зокрема, частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом фактично сплачених протягом звітного податкового року за умови наявності документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки, та за умови визнання об’єкта житлової іпотеки як основного місця проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Право на включення до податкової знижки суми, розрахованої згідно зі ст. 175 Кодексу, надається платнику податку за одним іпотечним кредитом протягом 10 послідовних календарних років починаючи з року, в якому, зокрема, збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність платника податку та починає використовуватися як основне місце проживання (п. 175.4 ст. 175 Кодексу).

Працівники податкової також розповіли платникам про новий мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, за допомогою якого можна подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для реалізації права на отримання податкової знижки.

Окрім того, у розділі «Мої дані» за стосунку можна отримати інформацію про:

- адресу реєстрації та фактичне місце проживання;

- об’єкти оподаткування;

- обов’язок сплати сум грошових зобов’язань (ППР);

- стан розрахунків з бюджетом.

«Моя податкова» - ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень