A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про надання податківцями Городоцької ДПІ фахових та якісних адміністративних послуг

Дата: 11.12.2023 17:05
Кількість переглядів: 92

      Фахівці Городоцької ДПІ надають платникам податків консультації з питань оподаткування, зокрема й розповідають про податкові новації, запроваджені Законом України № 3219.  

      Так, під час проведення «круглого столу», платників поінформували про обов’язкове застосування касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахунків. Також, повідомили про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів або програмних РРО чи невидачу фіскального чека.  

Податківці надали консультації щодо обчислення суми мінімального податкового зобов’язання, погашення податкового боргу, використання єдиного рахунку, тощо.

Про норми застосування РРО/ПРРО інформують платників податківці Городоцької ДПІ

 

Працівники Городоцької ДПІ провели зустріч з платниками податків, під час якої зазначили, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1 групи.

Платник, який зобов’язаний зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО (повідомлення 20-ОПП). Реєстрація РРО/ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через Електронний кабінет. 

Також фахівці ДПІ зазначили, що зараз триває роз'яснювальна робота з платниками податків з питань РРО/ПРРО, так як з 01.10.2023 року відновлена фінансова відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Розповіли про безоплатне програмне забезпечення ДПС, яке можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити програмне забезпечення можливо на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень