A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Продавець зобов’язаний видати покупцеві чек з касового апарата чи програмного РРО при проведенні розрахунків через термінал

Дата: 08.12.2023 16:36
Кількість переглядів: 126

 

       Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

       Відповідно до ст. 3 Закону України №265/95 продавець зобов’язаний видати покупцеві розрахунковий документ встановленої форми на паперовому носії або в електронній формі.

       Сліп, роздрукований терміналом – не є розрахунковим документом, отже суб’єкти господарювання зобов’язані видавати ще й чек з реєстратора розрахункових операцій чи програмного РРО.  

 

Сплачувати податки через Електронний кабінет

швидко та зручно

 

        Фахівцями Городоцької ДПІ проведено тренінг для платників податків щодо сплати податків через Електронний кабінет. Також, нагадали про можливість швидко сплатити податки, не виходячи з дому, за допомогою Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/) за 5 кроків:

         Крок 1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету.

         Крок 2. Обрати режим «Стан розрахунків з бюджетом».

         Крок 3. Обрати податок, який необхідно сплатити, та одну з платіжних систем.

         Крок 4. Завершити заповнення платіжного документа.

         Крок 5. Сплатити податок.

Повну інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання тощо розміщено за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.

 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча» лінія у Городоцькій ДПІ

 

      Начальник відділу податкових сервісів Городоцької ДПІ Світлана Семан відповіла на запитання громадян під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».    

       Додзвонювачі мали змогу отримати відповіді на запитання щодо основних положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», порядком реєстрації РРО/ПРРО та розмірами штрафів за їх невикористання, а також можливостями електронних сервісів ДПС України.  

       На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного податкового законодавства.    

 

Зустріч з платниками в Городоцькій ДПІ

 

 Фахівцями Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області проведено зустріч з платниками податків територіальної громади. Предметом зустрічі стали зміни у податковому законодавстві відповідно до Закону України від 30.06.2023 №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219). 

Фахівці наголосили, що Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу.  

Під час  заходу  працівники Городоцької ДПІ звернули увагу на особливості застосування класичних та/або програмних РРО при здійсненні готівкових розрахунків, ознайомив з перевагами використання програмного РРО ДПС, особливостями ведення товарного обліку тощо. Акцентували увагу, що програмний РРО є зручним та функціональним у користуванні. Учасники зстрічі також обговорили обов’язкову сплату єдиного податку, скасування спеціального режиму оподаткування за ставкою 2 відсотки, сплату мінімального податкового зобов’язання. Наприкінці заходу намітили спільний план дій щодо ефективного  інформування платників податків про новації податкового законодавства

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень