A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Засідання «круглого столу» у Городоцькій ДПІ

Дата: 21.11.2023 08:54
Кількість переглядів: 67

 Заступнмком начальника Городоцької ДПІ Орестом Мельником проведено засідання «круглого столу» з платниками податків та проінформовано про основні норми Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Наголошено, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення у здійсненні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики. 

Переглянути електронну трудову книжку можна в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України

Заступником начальника Городоцької ДПІ Орестом Мельником надано коментар, як можна перевірити, чи задекларовані трудові відносини.

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки. Її впровадили, щоб удосконалити облік трудової діяльності українців, зменшити паперовий документообіг і пов’язані з цим ризики втрати чи пошкодження документів.

Також сучасна система дасть змогу працівникам будь-коли перевірити свій страховий стаж, а в майбутньому – автоматично вийти на пенсію без візиту до Пенсійного фонду.

Відтепер кожен роботодавець зобов’язаний надавати відомості про трудову діяльність своїх найманих працівників в електронному форматі. Зокрема, робити записи про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу та інші події, які раніше фіксувалися в паперовій формі.

За законом у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування трудових книжок. Після перевірки даних з боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, буде сформований кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде непотрібна і зможе зберігатися в працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.

Щоб знайти електронну трудову книжку, необхідно увійти до особистого кабінету на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ).

 

 

Городоцька ДПІ: проведено семінар щодо новацій Закону України №3219

      Фахівцями Городоцької ДПІ проведено семінар з платниками податків, під час якого висвітлено основні новації Закону України №3219. Зокрема, звернули увагу на особливостях застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення Закону №265. Відзначили, що з 01 серпня 2023 року відповідальність за порушення норм Закону №265 застосовується не тільки до платників податків, які здійснюють продаж підакцизних товарів, а і до СГ, які здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор. З 01 жовтня 2023 року відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Також звернули увагу присутніх, що з 01.10.2023 у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону №265. Присутні дізналися, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація касової техніки у контролюючому органі. Крім того податківці проінформували, що ДПС України пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.  

У ході діалогу з платниками, надано відповіді на запитання присутніх, зокрема, щодо: мінімального податкового зобов’язання; застосування РРО/ПРРО та особливостей поновлення відповідальності за порушення норм чинного законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.  

По завершенню семінару присутнім платникам роздали тематичну друковану продукцію інформаційно-роз’яснювального характеру.  

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень