A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Городоцькій ДПІ продовжуються зустрічі з місцевими підприємцями

Дата: 17.11.2023 15:37
Кількість переглядів: 133

У Городоцькій ДПІ продовжуються зустрічі з місцевими підприємцями, під час яких роз'яснюють податкові новації і основні правила розрахункових операцій. Під час чергової зустрічі фахівці Городоцької ДПІ наголосили на необхідності реєстрації та використання РРО та програмних РРО платниками спрощеної системи оподаткування, про особливості ведення товарного обліку, заповнення платіжних документів, а також про можливості програмних РРО від ДПС.

Перебуваєте за кордоном? Як отримати картку платника

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ДРФО).

Громадяни України, які проживають або перебувають за кордоном та не можуть прибути до відповідного контролюючого органу в Україні, у разі необхідності реєстрації/внесення змін до ДРФО та/або отримання документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у ДРФО, можуть надіслати поштою на адресу Державної податкової служби України (м. Київ, Львівська площа, 8) облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка за ф. № 1ДР)/заяву про внесення змін до ДРФО за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) та ксерокопію з чітким зображенням документа, що посвідчує особу. Підпис фізичної особи на Обліковій картці за ф. № 1ДР/Заяві за ф. 5ДР повинен бути засвідчений у встановленому законодавством порядку. При цьому документи, видані компетентними органами іноземної держави та складені іноземною мовою, повинні бути засвідчені в установленому законодавством України порядку та перекладені українською мовою, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Якщо документи надсилаються до контролюючого органу рекомендованим листом, підпис фізичної особи на Обліковій картці за ф. № 1ДР, Заяві за ф. № 5ДР та/або Заяві про отримання відомостей з ДРФО повинен бути засвідчений у нотаріальному порядку. До зазначених заяв фізична особа додає ксерокопію з чітким зображенням документа, що посвідчує особу.

За зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Громадяни України можуть звернутися за отриманням Картки платника податків до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу.

Картка платника податків фізичної особи, яка проживає або перебуває за кордоном та не може прибути до відповідного контролюючого органу в Україні, може бути надіслана до закордонної дипломатичної установи України за місцезнаходженням особи за кордоном або за письмовим клопотанням особи на вказану нею адресу за кордоном.

 
Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv    

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Як отримати відомості у мобільному за стосунку «Моя податкова»

    Старшим державним інспектором Городоцької ДПІ Іваном Лазорком проведено  тренінг  для платників, на якому роз’яснив як отримати відомості про доходи в мобільному застосунку «Моя податкова»! 

Для цього необхідно: 

-  завантажити застосунок «Моя податкова» в App Store або Google Play; 

- ідентифікуватися онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача; 

- обрати «Отримати відомості про суми виплачених доходів» у розділі «Послуги»; 

- вказати необхідний період, за який бажаєте отримати відомості; 

- отримати результат за 5 хвилин. 

Цінуй свій час та приєднуйся! 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень