Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди

Дата: 16.11.2023 16:19
Кількість переглядів: 136

 

  1. Повне найменування суб’єкта господарювання:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія «Платинум».

 

  1. Скорочене найменування суб’єкта господарювання:

ТзОВ «Компанія «Платинум».

 

  1. Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ:

34921590

 

  1. Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання:

81570, Львівська обл., Львівський район, село Березець, вул. Львівська, будинок 1 б

 

  1. Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика:

Комплекс виготовлення енергетичної тополі: Львівська обл., Городоцький р-н., Комарницька громада, с. Катериничі, урочище «Катериничі», 1

 

  1. Мета отримання дозволу на викиди:

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин відсутній. Підприємство придбало у власність, провело реконструкцію виробничих та складських будівель колишнього підприємства «Рибгосп» з метою використання земель та приміщень для вирощування енергетичної тополі і виготовленні з неї щепи, що використовується як біопаливо в твердопаливних котлах.

 

  1. Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля:

Всі види виробництв планової діяльності на даному промисловому майданчику ТзОВ «Компанія «Платинум» не підлягає оцінці впливу на довкілля та не відповідає вимогам жодного з пунктів ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

 

  1. Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Комплекс виготовлення енергетичної тополі ТзОВ «Компанія «Платинум» розташований в Урочищі «Катериничі», де колись були розташовані виробничий будинок з господарськими будівлями рибного господарства, оточеного ставками і озерами.

Основний вид виробництва на даному промисловому майданчику – виготовлення енергетичної тополі. Цей процес включає в себе наступні етапи: на підготовленій землі (де колись були стави) висаджують певні породи тополі, які виростають у готові дерева висотою до 5 м протягом 3 років. В період з листопада по березень за допомогою спецтехніки дерева зрізають майже до рівня землі і транспортують на основний майданчик, де складують у купи висотою до 4м. Там тополя підсихає. В суху погоду за допомогою дробильних машин, які під’єднують до тракторів, тополю з куп подрібнюють прямо на кузов автомобіля, і складують подрібнену щепу на підготовленому майданчику у насип до 6м висотою. При прогнозованих опадах цей насип накривають брезентом. З даного складу щепу екскаватором завантажують у великогабаритний автотранспорт. Ця щепа використовується у твердопаливних котлах як паливо.

З метою опалювання побутового приміщення в холодний період року встановлено піч на дрова, а майстерні – котел «Булер’ян», який теж працює на дровах та відходах деревини. Дрова на потреби підприємства зберігаються в дровітні, де їх розколюють та складують.

Для ремонту обладнання та устаткування на підприємстві обладнано зварювальний пост, а також механічна майстерня, де використовується ручний шліфувальний інструмент із заточувальними та обрізними кругами.

З метою заправки власного автотранспорту дизельним пальним на підприємстві встановлено автозаправний пункт – цистерна ємністю до 9000 літрів на базі автомобіля-бензовоза.

 

  1. Відомості щодо видів та обсягів викидів:

Оксид вуглецю – 0,050 т/рік; Вуглецю діоксид – 26,666 т/рік; Метан – 0,001 т/рік; Залізо та його сполуки – 0,003 т/рік; Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок –  0,080 т/рік; Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту – 0,052 т/рік; Азоту(1) оксид (N2O) – 0,001 т/рік; Неметанові леткі органічні сполуки (Вуглеводні) - 0,002 т/рік.

 

  1. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва:

Підприємство належить до третьої групи за складом Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, і не підпадає впровадженню найкращих існуючих технологій виробництва.

 

  1. Перелік заходів щодо скорочення викидів:

Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для даного підприємства не передбачаються.

 

  1. Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів:

Природоохоронні заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для даного підприємства не передбачаються.

 

  1. Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству:

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря відповідають вимогам діючого законодавства України, зокрема Наказам Мінприроди            № 309 від 27.06.2006 р. зі змінами та доповненнями.

 

  1. Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди прохання надати протягом 30 днів з дня опублікування в:

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації:

79026, м. Львів, вул. Стрийська, 98.

тел./факс:  + 38 (032) 238-73-83; e-mail: envir@loda.gov.ua.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень