Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Городоцькій ДПІ відбувся сеанс “гарячої лінії”

Дата: 01.11.2023 12:07
Кількість переглядів: 84

    Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО/ПРРО, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок при здійсненні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.               Платники податків мали змогу отримати відповіді на запитання щодо основних положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Були запитання й щодо інших вимог податкового законодавства, зокрема щодо порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати, можливості отримання податкової знижки, порядку погашення податкового боргу, використання електронних сервісів ДПС України та ін.  На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного податкового законодавства. 

У Городоцькій ДПІ інформують платників про створення нових можливостей в мобільному застосунку «Моя податкова»

 

        Працівники Городоцької ДПІ інформують платників про створення нових можливостей в мобільному застосунку «Моя податкова» .

Старший державний інспектор Городоцької ДПІ Іван Лазорко нагадав, що мобільний за стосунок «Моя податкова» від ДПС доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android та і iOS. 

«Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплачувати податки з використанням запропонованих платіжних систем. 

Розділ «Мої дані» мобільного за стосунку містить інформацію про: 

-адресу реєстрації та фактичне місце проживання; 

-об’єкти оподаткування; 

-обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР). 

 Розділ «Реєстри» мобільного за стосунку надає можливість здійснити: 

-пошук фіскального чека; 

-пошук марки акцизного податку; 

-переглянути дані реєстру платників ПДВ; 

-переглянути дані реєстру страхувальників; 

-переглянути дані реєстру платників єдиного податку. 

 У розділі «Послуги» мобільного за стосунку можна здійснити: 

-направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; 

-подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка); 

-переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом та сплатити податки. 

 У розділі «Повідомлення» мобільного за стосунку користувач може переглянути квитанції: 

-відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; 

-інформація з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; 

-листи контролюючого органу; 

-інші повідомлення контролюючого органу. 

У Городоцькій ДПІ організовують тренінги

для місцевих платників

 

Фахівці Городоцької ДПІ продовжують проводити тренінги з  платниками податків ІІ-IV групи єдиного податку про виникнення з 01.01.2022 року у них обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій. 

Під час чергового тренінгу старший державний інспектор Городоцької ДПІ  Iрина Ковалик детально роз’яснила платникам порядок застосування РРО/ПРРО, платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків. Звернула увагу на переваги використання програмних РРО, порядок ведення товарного обліку, відновлення відповідальності за порушення  готівкових розрахунків тощо. Також, надала платникам  практичні поради у заповненні  заяв для реєстрації ПРРО  та відповіла на їх запитання.

 Одночасно, Ірина Ковалик  наголосила на правильність заповнення платіжних документів. Фахівець закликала платників податків до максимального використання електронних сервісів ДПС та своєчасної сплати податкових зобов’язань. 

Підстави для відмови в задоволенні запиту на інформацію

 

        Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар. Перелік підстав для відмови в задоволенні запиту на інформацію надано в статті 22 Закону України від 23 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939). Зазначений перелік є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає. А саме, розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту в таких випадках: розпорядник інформації не володіє і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит; інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до частини другої статті 6 цього Закону; особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила передбачені статтею 21 цього Закону фактичні витрати, пов'язані з копіюванням або друком; не дотримано вимог до запиту на інформацію, передбачених частиною п'ятою статті 19 цього Закону.

Обмеження доступу до інформації здійснюється відповідно до закону при обов’язковому дотриманні сукупності вимог «трискладового тесту», передбачених частиною другою статті 6 Закону № 2939. У разі відмови в наданні інформації необхідно обґрунтувати цю відмову, зазначивши у відповіді якому саме з інтересів загрожує розголошення запитуваної інформації, в чому полягає шкода цим інтересам від її розголошення, чому шкода від оприлюднення такої інформації переважає право запитувача знати цю інформацію. В іншому випадку відмова в наданні запитуваної інформації є необґрунтованою і суперечить нормам Закону № 2939.

Звернув увагу на те, що частиною четвертою статті 22 Закону № 2939 встановлено вимоги до оформлення відмови в задоволенні запиту на інформацію, а саме у відповіді обов’язково має бути зазначено порядок оскарження визначений статтею 23 Закону № 2939.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень