A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про електронні сервіси ДПС говорили під час чергової зустрічі з платниками

Дата: 01.11.2023 09:02
Кількість переглядів: 147

 

      Городоцька ДПІ Головного управління у ДПС у Львівській області систематично проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу для платників податків з актуальних питань податкового законодавства, використання електронних сервісів ДПС. 

Днями старший державний інспектор ДПІ Іван Лазорко провів черговий тренінг для платників податків щодо використання електронних сервісів податкової служби та подання звітності онлайн. 

Під час проведення заходу фахівець наголосив, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, тощо. 

В ході  навчання податківець роз’яснив, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті, а також надав практичні рекомендації щодо подання платниками податків звітності в електронній формі. Він акцентував увагу ФОП, що  об’єднану звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ  за ІІІ квартал 2023 року необхідно подавати за новою формою: для податкових агентів – юридичних осіб – формат J0500109, а для ФОПів – F0500109.

Крім того, Іван Лазорко розповів що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і iOS. «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податів з використанням платіжних систем.

 

Під час «гарячої лінії» у Городоцькій ДПІ інформували платників про основні податкові новації

 

      Нещодавно в Городоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із начальником ДПІ Романом Миськівим щодо роз’яснення  новацій податкового законодавства. 

В ході телефонної розмови більшість запитань стосувалися використання та реєстрації реєстраторів розрахункових операцій і програмних РРО та особливостей застосування штрафних санкцій за порушення готівкових розрахунків.

Посадовець проінформував додзвонювачів про обов’язкове застосування РРО/ПРРО суб’єктами підприємництва та  розповіла, що з 01 жовтня цього року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до порушників будуть застосовуватись фінансові санкції відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Серед іншого, платники цікавилися чи дозволяється використовувати ПРРО під час реалізації пального. Відповідаючи на запитання платників, Роман Миськів роз’яснив, що відповідно до Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні реєстратори розрахункових операцій зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.  Поряд з цим, згідно з абзацом другим пункту 1 статті 3 Закону № 265 використання програмних реєстраторів розрахункових операцій при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним забороняється. 

Спілкуючись з платниками, посадовець повідомив, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і iOS. «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і iOS.

На всі поставлені питання у ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства України.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень