A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Роз’яснювальна робота триває

Дата: 04.10.2023 13:41
Кількість переглядів: 139

Працівниками Городоцької ДПІ було проведено «круглий стіл» з платниками податків щодо застосування РРО та ПРРО.

Платникам нагадали про виникнення з 01.01.2022 у нього обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Окрему увагу податківці звернули на відновлення відповідальності за порушення вимог цього закону з 01.10.2023 року.  

Зокрема, платникам повідомлено, що звільняються від відповідальності суб’єкти господарювання, які порушили законодавчі норми у сфері застосування РРО/ПРРО, вчинені у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій під час продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

 

Діалог податківців Городоцької ДПІ з платниками податків

        Працівники Городоцької ДПІ провели зустріч із платниками податків щодо інформування актуальних питань мінімального податкового зобов'язання фізичним особам за 2022 рік. Також йшлося про зміни, які чекають на платників податків, що здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Увагу приділили питанню відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

        У ході зустрічі начальник відділу податкових сервісів Світлана Семан детально зупинилася на питаннях: обліку платників та об'єктів МПЗ; порядку нарахування МПЗ фізичним особам за 2022 рік; дотримання термінів сплати узгоджених податкових зобов'язань з МПЗ; можливості проведення звірок з платниками податків в частині правильності проведеного розрахунку МПЗ. 

        Також учасники заходу обговорили новації у сфері РРО/ПРРО в частині використання ПРРО при відсутності зв’язку з фіскальним сервером без попереднього отримання діапазону фіскальних номерів та застосовування фінансових санкцій з 1 жовтня 2023 року у випадку встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи.

 

Про податок на нерухоме майно розповіли Городоцькі податківці

         Начальником Городоцької ДПІ надано коментар. 

         Податок на нерухоме майно нараховують органи податкової служби за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення.  

         В поточному році громадяни сплачуватимуть податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2022 році, але сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті фізичні особи, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв м і будинку площею більше 120 кв метрів. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв м. 

          Сплатити визначену суму податку на нерухоме майно громадянам необхідно впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення – рішення. У разі якщо є сумніви щодо розмірів нарахованих податкових платежів громадяни, які є власники землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків у будь-який зручний час відповідно до графіка роботи ЦОП. 

Фахівці Городоцької ДПІ провели практикуми з суб’єктами господарювання щодо застосування касових апаратів.

       Під час заходів платників інформували про зміни до Податкового кодексу, внесені Закон України від 30.06.2023 № 3219-ІХ.

       Також, роз’яснювали порядок реєстрації РРО/ПРРО, переваги застосування програмного РРО. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень