A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Гордоцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Дата: 03.10.2023 14:10
Кількість переглядів: 116

   У Городоцькій ДПІ під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» платники податків отримали відповіді щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. На запитання платників податків відповідав начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів. 

          Податківець детально роз’яснив про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), яка здійснюється за основним місцем обліку платника. Також, на обліку має перебувати  господарська одиниця, де буде використовуватись РРО чи  ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України. Для цього платникам потрібно подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування. 

           Цікавилися платники також термінами реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій. Керівник податкової інспекції відповів, що для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій формується Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО в електронній формі, яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.
Застосування ПРРО регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547» із змінами та доповненнями (далі – Порядок №317), який розроблений відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. 

Також, Роман Миськів розповів про послідовність дій платника для скасування РРО чи ПРРО при закритті суб’єкта підприємницької діяльності. 

Торгівля через мережу Інтернет та видача фіскального чека

       Начальником Городоцької ДПІ надано коментар.

      Формування та видача суб’єктом господарювання фіскальних касових чеків покупцям при торгівлі в мережі Інтернет не буде обов’язковою під час проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг незалежно від способу доставки у разі повної попередньої оплати покупцем за реквізитами поточного рахунку продавця.

 

       Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

       Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua

       Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

       Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: t.me/tax_service_Lviv

       Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень