A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Питання застосування РРО/ПРРО - ключова тема обговорення під час зустрічі з платниками податків

Дата: 22.09.2023 12:30
Кількість переглядів: 188

      У Городоцькій ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо ознайомлення їх з нормами Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ, зокрема стосовно відновлення положення щодо відповідальності суб'єктів господарювання за порушення вимог Закону України                      № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.10.2023 року.

      Податківці наголошують, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є його реєстрація в контролюючому органі. Процедури реєстрації РРО/ПРРО встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №№547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книги обліку розрахункових операцій», Зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №918/29048.

      Державна податкова служба пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Версії програмного забезпечення від ДПС постійно оновлюються.

        Розроблена покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/) розміщено банер «Програмні РРО» з інформацією про програмні реєстратори розрахункових операцій та дистрибутиви безкоштовного ПРРО від ДПС - програмне рішення «ПРРО Каса»

         Суб’єкти господарювання отримують від податківців інформаційні матеріали, роз’яснення та податкові консультації, стосовно змін у порядку застосування РРО/ПРРО.

 

Про право фізичних осіб на податкову знижку розповіли під час зустрічі у Городоцькій ДПІ

 

         На черговій зустрічі СДІ відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Ірина Соловій розповіла про право громадян на податкову знижку та роз’яснила порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан та доходи. 

         Ірина Соловій зазначила, що Декларацію про майновий стан і доходи фізичні особи можуть подати в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. Однак, скористатись зазначеним сервісом зможуть громадяни, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.  

        Фахівець Городоцької ДПІ зауважила, що скористатись правом на податкову знижку за минулий рік громадяни мають право до 31 грудня поточного року.   

 

 

 

Переваги задекларованої праці для вашого бізнесу

 

      СДІ Городоцької ДПІ Іван Лазорком надано коментар.

 Укладаючи трудові договори з працівниками, ви отримуєте безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

Задекларовані працівники задоволені та мотивовані. Вони працюють краще, рідше змінюють роботу, більш ініціативні, ніж незадекларовані працівники.

Обов’язок забезпечити гідні умови праці – у ваших інтересах. Адже ви уникаєте витрат та збитків через можливі зупинки виробництва, тривалу відсутність працівника на роботі, компенсації на лікування й реабілітацію, а також навчання нових працівників. Враховуйте й непрямі витрати: шкоду для репутації у разі нещасних випадків, зниження мотивації працівників, плинність кадрів.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень