A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про реєстрацію РРО і ПРРО під час зустрічі з платниками податків

Дата: 21.09.2023 12:28
Кількість переглядів: 137

Фахівці Городоцької ДПІ  проводять  роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо новацій податкового законодавства, які здійснюють свою діяльність  на  території Городоцької територіальної громади.  

Суб`єктам господарювання податківці розповіли про новації щодо податкового законодавства  про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Зокрема, одними із найчастіших питань від платників були питання про суми штрафних санкцій та процедура  реєстрації  РРО і ПРРО.

Навчаємось отримувати довідки про доходи через Електронний кабінет платника

Фахівці Городоцької ДПІ продовжують розповідати про переваги використання електронних сервісів ДПС. Фізичним особам, які звернулись до центру обслуговування платників Городоцької ДПІ, з метою отримання довідки про доходи, покроково надали роз’яснення, як можна  отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету платника» з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Зокрема, податківці допомагали зайти до «Електронного кабінету» з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи, заповнити поля для отриманні інформації та безпосередньо відправити запит. Нагадаємо, для цього необхідно увійти до Електронного кабінету, пройти ідентифікацію, далі у розділі “Електронний кабінет для громадян” обрати вкладку “запит про суми виплачених доходів”, заповнити відповідні реквізити та відправити запит. Через деякий час готова довідка буде доступна у розділі “Вхідні/Вихідні” документи. 

Податківці розповіли городоцьким  платникам податків про подання декларації про майновий стан та доходи в електронному вигляді

        Старшим державним інспектором Городоцької  ДПІ Іваном Лазорком  проведено семінар про умови отримання податкової знижки. За його словами декларацію про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки за минулий рік громадяни мають право подати до 31 грудня 2023 року. Якщо платник податку до кінця податкового року не скористається правом на отримання податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.  

Податківець розповів присутнім також про подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі через «Електронний кабінет». За його словами в приватній частині «Електронного кабінету», громадяни можуть заповнити податкову декларацію, додати скановані копії необхідних документів та надіслати до податкового органу. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень