A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Фахівці Городоцької ДПІ консультують платників податків щодо нововведень у частині застосування РРО/ПРРО

Дата: 20.09.2023 10:40
Кількість переглядів: 107

 Фахівцями Городоцької ДПІ в рамках проведення інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо змін та новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ проведено зустріч з платниками податків щодо нововведень в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних РРО.

           Платники отримали інформацію про коло СГ, для яких застосування РРО/ПРРО є обов’язковим, про відновлення з 01 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО, про порядок реєстрації ПРРО, тощо.

          Обговорили також питання спрощення вимог щодо відображення в розрахунковому документі назви товару (послуги) для ФОП - платників єдиного податку, не зареєстрованих платниками ПДВ, заборону використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, та інші положення чинного законодавства в сфері здійснення розрахункових операцій.

Чи може фізична особа використовувати для зберігання особистого ключа незахищений носій інформації?

 

 Заступником начальника Городоцької ДПІ надано коментар, що 24 травня 2022 року Кабінет Міністрів України (далі – КМУ) прийняв Постанову № 617 «Про внесення змін до постанови КМУ від 17 березня 2022 р. № 300» (далі – Постанова № 617), якою обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії в Україні відтермінували на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення. Згідно з Постановою № 617 можливість використання електронних підписів та печаток, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається на засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки, продовжено на період дії воєнного стану на території України та протягом 6 місяців з дня його скасування чи припинення. Отже, це рішення КМУ дає змогу фізичним особам використовувати електронний підпис без його зберігання на захищених носіях інформації ще певний період.

Кампанія з інформування платників податків щодо застосування РРО та ПРРО продовжується

     Фахівцями Городоцької ДПІ  проведено семінар з платниками податків про застосування РРО та ПРРО, під час якого надано роз»яснення суб'єктам господарювання щодо завантаження та встановлення програмного безоплатного РРО ДПС, яке відповідає операційній системі пристрою та подання через Електронний кабінет, таких форм: 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування»; 1-ПРРО «Заява про реєстрацію ПРРО»; 5-ПРРО «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа». Також, відбуваються зустрічі і в місцях здійснення діяльності суб’єктами господарської діяльності, тобто в торгових центрах та на ринках, проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».

       Фахівці наголосили на тому, що в нормах Закону України  № 3219 мова йде насамперед не про збільшення податкового навантаження на бізнес, а лише про повернення на довоєнну систему оподаткування – саме це і є основним меседжем Закону, який необхідно донести до усіх суб’єктів господарювання.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень