A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Роз’яснення змін в застосуванні РРО/ПРРО, які набрали чинності з 1 серпня під час проведення «круглого столу» у Городоцькій ДПІ

Дата: 18.09.2023 12:40
Кількість переглядів: 174

   У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» фахівціями Городоцької ДПІ проводиться масштабна роз’яснювальна робота з платниками податків.

Так, у Городоцькій ДПІ відбувся «круглий стіл» за участі заступника начальника ДПІ Oреста  Мельника з фізичними особами - підприємцями, яких цікавили питання реєстрації РРО/ПРРО, змін у застосуванні РРО з 1 серпня та застосування штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО.

На всі питання платники отримали вичерпні відповіді.

Податківці провели засідання круглого столу з ФО-підприємцями щодо застосування РРО/ПРРО

 

У Городоцькій ДПІ з ФО-підприємцями відбувся «круглий стіл» щодо застосування РРО/ПРРО.

Податківці розповіли присутнім, що застосування РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх підприємців ІІ-ІV груп єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та для ФО- підприємців на загальній системі оподаткування. Окремо, зауважила, що підприємці І групи єдиного податку звільнені від використання РРО/ПРРО.

Крім того, закцентували увагу, що з 01.10.2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій до порушників у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Який алгоритм дій у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки ФО – платника податків (заява за ф. № 5ДР)?

      

Заступником начальника Городоцької ДПІ Орестом Мельником  надано коментар.

       Необхідно подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) та документ, що посвідчує особу (після пред’явлення повертається):

            – до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання);

            – у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання або до будь-якого контролюючого органу.

            Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

            Для підтвердження інформації про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особа подає один з таких документів:

            витяг з реєстру територіальної громади;

            паспорт, виготовлений у формі книжечки;

            тимчасове посвідчення громадянина України;

            довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

2. Внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номера облікової картки платника податків здійснюється протягом трьох робочих днів з наступного дня після дня подання фізичною особою Заяви за ф. № 5ДР.

3. Картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення контролюючому органу паспорта.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень