A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Городоцькій ДПІ проведено «круглий стіл» щодо змін та новацій податкового законодавства

Дата: 04.09.2023 14:43
Кількість переглядів: 216

 Фахівцями Городоцької ДПІ проведено з платниками податків «круглий стіл» щодо новацій та особливостей використання РРО/ПРРО.

           В ході проведення «круглого столу» податківці розповіли про особливості справляння єдиного податку для платників, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, а також про порядок застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку. Проінформували про відновлення відповідальності за порушення вимог законодавства про застосування РРО. Нагадали, що усі суб’єкти господарювання, окрім тих, що обрали першу групу єдиного податку, повинні використовувати у своїй роботі РРО/ПРРО.

          Податківці зазначили, що  з 1 серпня 2023 року ввійшов  в дію Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX, яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування.           Також, відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%, відновлено відповідальність бізнесу за незастосування касових апаратів та частково знято мораторій на податкові перевірки. 

         Фахівці ЦОПу Городоцької ДПІ відмітили, що  у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО)

         Насамкінець зазначили, що податкова служба пропонує платникам податків до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. 

 

Електронні сервіси ДПС  - на допомогу платникам податків

 

       Днями у Городоцькій  ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС - на допомогу платникам податків». На запитання додзвонювачів відповідав начальник ДПІ Роман Миськів.

       В ході «гарячої лінії» посадовець поінформував, що сьогодні, як у суб’єктів господарювання, так і громадян, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби. Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів, використання яких дає змогу зберегти дорогоцінний час та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

      Спілкуючись з платниками, посадовець розповів про переваги подання звітності через Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом. При цьому зазначив, що призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою.

       Додзвонювачі цікавилися чи можливо громадянам дізнатися про наявність податкового боргу в Електронному кабінеті, як перевірити платнику фіскальний касовий чек в Електронному кабінеті, чи мають змогу неприбуткові організації подати Заяву № 1-РН через Електронний кабінет тощо.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

 

Наслідки незадекларованої праці

Податкові інспектори та інспектори праці мають право перевіряти як бізнес виконує трудове законодавство. 

Пам’ятайте! Проводити перевірки щодо укладення трудових договорів із працівниками можуть:

- ДПС;

- територіальні органи ДПС та Держпраці.

До юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, можуть застосовувати фінансову (ст. 265 Кодексу законів про працю) та адміністративну відповідальність (ст. 41 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Оформлюйте належним чином працівників, сплачуйте податки та ЄСВ – і тоді штраф вам не загрожує.

Не уклали трудовий договір із працівником? Будьте готові сплатити великий штраф, який може суттєво вдарити по вашому бізнесу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень