A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Податківці Городоцької ДПІ проводять роз’яснювальну роботу з питань застосування програмних РРО

Дата: 31.08.2023 14:58
Кількість переглядів: 163

Фахівці Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  провели тренінг з відвідувачами Центру обслуговування, в ході якого платники податків дізналися про особливості та переваги застосування програмних РРО (далі –ПРРО).

Зазначили,  що застосування ПРРО має переваги порівняно з класичними РРО, зокрема: ПРРО може бути встановленим на смартфон, планшет, комп’ютер чи на будь-який інший пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі Інтернет; реєстрація ПРРО в контролюючому органі здійснюється в режимі онлайн без додаткових документів та лише в електронній формі; обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі, що виключає будь-які контакти суб’єкта господарювання з посадовими особами ДПС; не потребує реєстрації та ведення КОРО тощо.

Відмітили, що впровадження ПРРО допомагає бізнесу зменшити витрати на придбання касової техніки, та захищає споживачів в придбанні якісної продукції та послуг у суб’єктів господарювання.

Звернули увагу, що для інформування платників податків на сайті ДПС створений банер «Програмні РРО», розділи якого містять: посилання на програмні рішення; нормативно-правові акти; повідомлення, роз’яснення, відповіді на актуальні питання для платників; описи АРІ фіскального сервера Єдиного вікна подання електронної звітності та Електронного кабінету; форми електронних документів для ПРРО, які застосовуються користувачами для реєстрації/ перереєстрації/скасування реєстрації ПРРО, а також під час застосування ПРРО; електронні ключі тестових платників; інформацію щодо особливостей отримання електронних довірчих послуг для програмних РРО.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

 

Фахівці Городоцької ДПІ Головного управління ДПС  у Львівській області інформують

Граничний обсяг доходу для платників єдиного податку ІІІ групи зі ставкою 3 або 5 відсотків у 2023 році визначається пропорційно до кількості календарних місяців поточного календарного року, протягом яких платник єдиного податку не застосовував спрощену систему з особливостями оподаткування. 

Наприклад, якщо з 01 січня по 31 липня 2023 року суб'єкт господарювання застосовував спрощену систему з особливостями оподаткування та з 01 серпня 2023 року повернувся на сплату єдиного податку ІІІ групи зі ставкою 3 або 5 відсотків, граничний обсяг доходу для такого платника на 5 місяців до кінця 2023 року становитиме 3 257 875 гривень. 

Розрахунок граничного обсягу доходу на 2023 рік: 1 167 розмірів мінімальної заробітної плати, визначеної на 1 січня 2023 року * 6 700 грн = 7 818 900 грн. 

Розрахунок граничного обсягу доходу на 5 місяців до кінця 2023 року:  

(7 818 900 грн / 12 місяців) * 5 місяців = 3 257 875 грн. 

Податківці Городоччини інформують суб’єктів господарювання про відновлення контролю за використання РРО/ПРРО

 

Враховуючи законодавчі зміни відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» податківцями Городоччини проведено ряд зустрічей з платниками податків щодо відновлення відповідальності при застосуванні РРО/ПРРО,  та з метою забезпечення підприємців інформацією щодо змін у законодавстві відповідно до Закону № 3219. Податківці акцентували увагу на вимогах законодавства щодо застосування касової техніки при проведенні розрахункових операцій та ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями – платників єдиного податку 2-4 груп, ознайомили з перевагами новітніх програмних РРО, надали для ознайомлення тематичну друковану продукцію.

Під час заходів платників податків поінформували, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. При цьому зауважили, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень