A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Про роз’яснення законодавства у Городоцькій ДПІ

Дата: 29.08.2023 12:12
Кількість переглядів: 194

У рамках дії Закону України № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»  від 30.06.2023 року уже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

Аби роз’яснити суб’єктам господарювання усі нюанси використання РРО/ПРРО, начальником  Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар. Розглядав найбільш актуальні питання  щодо застосування штрафних санкцій за відсутність касових апаратів, щодо порядку застосування РРО /ПРРО платниками єдиного податку ІІ-ІІІ груп. 

Начальником було зазначено, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників спрощеної системи оподаткування першої групи, ще з 1 січня 2022 року.  Однак, за період з 1 січня 2022 до 1 жовтня 2023 року, у зв’язку з військовим станом, урядом прийнято рішення не застосовувати фінансової відповідальності за порушення закону щодо застосування РРО до усіх суб’єктів господарювання, окрім тих, що здійснюють продаж підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор. 

Роман Миськів  наголосив, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.  

Зустріч начальника Городоцької ДПІ Романа Миськіва з старостою Мшанського старостинського округу Городоцької ОТГ  Ігорем Козаком.

Під час зустрічі в приміщенні Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області мова йшла про виконання належної імплементації норм Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Доведено інформацію щодо обов’язковості використання  СГД касових апаратів, про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку  для платників І та ІІ груп спрощенної системи, скасування єдиного податку за ставкою 2 відс та автоматичне переведення суб’єктів господарювання на попередні системи оподаткування  та інше.  

Крім цього начальник ДПІ зазначив, що у ГУ ДПС у Львівській області функціонує комунікаційна податкова платформа, завданням якої є можливість активізувати діалог між податковою та платниками з метою оперативного надання відповідей на запити і звернення, вирішення інших питань, а з допомогою  сервісу податкової служби  «InfoTAX» платники податків мають можливість дистанційно отримувати інформацію  про себе, яка є в розпорядженні органу ДПС: стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків, виникнення податкового боргу, інформацію СЕА ПДВ тощо.

       Наголосив, що Підключитися до сервісу «InfoTAX» можливо через месенджери Telegram та Viber: знайти InfoTAX (бот), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації, скориставшись електронним цифровим підписом, або за допомогою послуги ID-банкінгу, який є найпростішим способом  підключення для громадян та фізичних осіб-підприємців.

Для забезпечення ефективного зворотного зв'язку створено  електронну скриньку комунікаційної податкової платформи -  lv.ikc@tax.gov.ua.  Також за консультаціями можна звертатись  і до Центру обслуговування платників Городоцької ДПІ.

Круглий стіл в Городоцькій ДПІ,  щодо роз’яснення змін в застосуванні РРО/ПРРО, які набрали чинності  з 1 серпня

 

У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» податковою службою проводиться масштабна роз’яснювальна робота з платниками податків.

Так, в Городоцькій  ДПІ відбувся «круглий стіл» за участі заступника начальника Городоцької податкової інспекції Ореста Мельника з підприємцями, яких цікавили питання реєстрації РРО/ПРРО, змін у застосуванні РРО з 1 серпня та застосування штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО.

На всі питання платники отримали вичерпні відповіді.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень