A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

У Городоцькій ДПІ проведено тренінг з платниками податків

Дата: 28.08.2023 10:51
Кількість переглядів: 81

     Сьогодні у Городоцькій ДПІ проведено тренінг з платниками податків, під час якого обговорено новації законодавства, передбачені Законом України №3219-ІХ. .  
       В ході спілкування податківці особливу увагу приділяли питанням застосування РРО/ПРРО, зокрема, перевагах застосунку програмного РРО, розробленого ДПС та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

        Консультації щодо реєстрації касових апаратів можна отримати в Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ, а ознайомитись з роботою безкоштовного програмного сервісу  можна  на офіційному вебпорталі ДПС України в банері «Програмні РРО».

Нюанси заповнення декларації

для отримання податкової знижки

обговорили в Городоцькій податковій

 

Фахівці Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області на постійній основі проводять тренінги щодо застосування податкового законодавства. Відтак, під час чергового навчального тренінгу фахівець ДПІ Ірина Соловій  розповіла платникам про нюанси заповнення декларації,  терміни її подання, та строки сплати визначених податкових зобов’язань.    

За словами посадовиці, обов’язок декларування доходів передбачає подання декларації до 1 травня 2023 року, а отримання податкової знижки – до 31 грудня цього року.

Також податківиця акцентувала увагу платників на поданні декларації через сервіс «Електронний кабінет», оскільки, при формуванні декларації спрацьовує сервіс передзаповнення декларації, який автоматично заповнить інформацію про доходи згідно вибраного періоду, перевірить заповнену декларацію згідно даних ДПС.

Ірина Соловій наголосила, що платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути подану звітність, листуватися з податковою, перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу.   

Відвідувачам ЦОПу податківці надали кваліфіковану практичну допомогу у заповненні декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. 

Легкий процес отримання податкової знижки: Городоцькі податківці провели семінар

 із заповнення декларацій

 

У Городоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області податківці провели семінар, на якому проінформували відвідувачів щодо можливості скористатися податковою знижкою. Ця знижка передбачена Податковим кодексом України та доступна громадянам України, які отримують заробітну плату і сплачують податок на доходи фізичних осіб. Податкова знижка представляє собою суму витрат, які платник податку-резидент здійснив протягом звітного року на придбання товарів або послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб, а її наявність підтверджується відповідними платіжними та розрахунковими документами, такими як квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів тощо.

Фахівці податкової служби відзначили, що до податкової знижки можуть бути включені лише ті витрати, які платник податку фактично здійснив протягом звітного податкового року, і які документально підтверджені. Для цього платник повинен додати до своєї декларації про майновий стан і доходи копії договорів про надання послуг та відповідні платіжні і розрахункові документи. Ці документи можуть бути подані разом з декларацією через сервіс "Електронний кабінет", а оригінали зберігаються платником податку протягом терміну, встановленого нормами Податкового кодексу, але не потрібно надсилати їх контролюючому органу.

Також наголосили на зручності подачі декларації через сервіс "Електронний кабінет", який автоматично заповнює інформацію про доходи згідно вибраного періоду та перевіряє заповнену декларацію за даними ДПС. Через цей сервіс платники податків можуть також подавати іншу звітність, переглядати подану звітність, листуватися з податковою та перевіряти стан розрахунків з бюджетом на наявність податкового боргу.

На зустрічі було надано присутнім кваліфіковану практичну допомогу у заповненні декларації про майновий стан і доходи, щоб громадяни могли коректно скористатися правом на податкову знижку.

Окрім того, податківці звернули увагу присутніх про необхідність сплати майнових податків, адже несвоєчасна сплата призводить не лише до боргу та штрафних санкцій, але й призводить до зменшення надходжень до місцевих бюджетів,  а відтак і обмежує фінансування інфраструктурних та соціальних програм та проєктів, а в період війни, ще підтримку армії.  Отож сплатити майнові податки громадяни мають впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень