Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

В Городоцькій ДПІ проведено зустріч з платниками податків на тему: “Порядок застосування ПРРО та РРО ”

Дата: 21.08.2023 09:33
Кількість переглядів: 215

Нещодавно начальник Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Роман Миськів провів зустріч з платниками податків, під час якої розповів про порядок застосування РРО, ПРРО. Як зазначив посадовець, платники єдиного податку 2,3,4 групи, які проводять готівкові розрахункові операції, зобов’язані використовувати касові апарати. При цьому зазначив, що суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, залежно від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Начальник Городоцької ДПІ проінформував як зареєструвати програмне РРО та як його використовувати при здійсненні розрахунків з покупцями.

Також на зустрічі розглядалися такі питання: звірка даних по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; плати за землю; погашення податкового боргу; зміни в заповнені реквізитів платіжних документів.

На завершення зустрічі керівник установи розповів про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки; про отримання довідок про доходи чи відсутність заборгованості; отримання нового ідентифікаційного номера, у зв’язку зі зміною облікових даних. Крім того роз’яснив про переваги подання звітності в електронному вигляді, порадив звертатися до фахівців ДПІ за наданням практичної допомоги щодо використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електроного кабінету.

Начальник Городоцької  ДПІ провів «гарячу лінію»

    Сьогодні у приміщенні Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася телефонна «гаряча лінія» начальника Городоцької ДПІ Романа Миськіва з платниками податків.

 Додзвонювачі мали змогу дізнатися від начальника інспекції про основні зміни в податковому законодавстві, зокрема цікавилися питанням  обов’язкового застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використання електронних платіжних засобів, поставили посадовцю ряд запитань щодо оподаткування, які їх цікавлять.

Так, платники запитували про особливості оподаткування єдиним податком з 1 серпня 2023 року платників на спрощеній системі оподаткування, чимало запитань стосувалися нарахування земельного податку та податку на нерухоме майно (житлова та нежитлова нерухомість), в тому числі надання пільг окремим категоріям громадян.

Запитували громадяни й про особливості отримання податкової знижки: які терміни подання декларації для отримання податкової знижки, які документи потрібні та які категорії громадян можуть на неї претендувати.

На всі поставлені запитання платники податків отримали чіткі, обгрунтовані відповіді згідно чинного законодавства

Про  нюанси декларування доходів громадян  під час  семінару у Городоцькій ДПІ

 

    Черговий семінар на тему: «використання права на податкову знижку» у Городоцькій ДПІ провів заступник  начальника – начальник відділу  з надання адміністративних  та інших послуг Орест Мельник. 

 Громадяни цікавилися переліком документів, які необхідно подавати аби підтвердити право на знижку по конкретних витратах, в які терміни проводиться перерахунок, як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи. Також, дозвонювачі питали про повний  перелік витрат, за якими можна отримати знижку, умови надання знижки  та механізм розрахунку суми до повернення.

При цьому, посадовець наголосив на можливості подання декларації  без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн. За допомогою електронного кабінету можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів.

 Про новації податкового законодавства розповіли платникам городоцькі податківці

 

     Про основні зміни, які стосуються оподаткування підприємців – спрощенців, розповіла платникам податків на зустрічі начальник відділу електронних сервісів Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Світлана Семан.

Зокрема, Світлана Семан наголосила на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів. Крім цього, розповів про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, відновлення з 1 жовтня відповідальності платників податків за порушення у сфері РРО при продажу підакцизних товарів та спрощення вимог до відображення у фіскальному чеку назви товару.  

Звернула увагу посадовець і на обов’язковій сплаті майнових податків та розповіла, кому цього року буде нараховане ще й мінімальне податкове зобов’язання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень