A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки

Дата: 10.08.2023 16:22
Кількість переглядів: 93

Під час проведення «круглого столу», фахівці Городоцької ДПІ повідомили громадян-фізичних осіб, що перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено в п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу.

Це, зокрема:

-  частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

-  пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості навчання;

-  страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески (в рамках недержавного пенсійного забезпечення);

-  суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

- суми витрат на оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

-         суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива;

-  суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у т.ч. на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним;

-    суми витрат у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку) ( для внутрішньо переміщених осіб);

-   суми витрат на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є юридична особа, яка набула статус резидента Дія Сіті згідно з частиною третьою ст. 5 Закону України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", за умови що такі витрати були понесені платником податку до набуття емітентом статусу резидента Дія Сіті або впродовж періоду, коли такий резидент Дія Сіті відповідав вимозі, встановленій п. 3 частини третьої ст.  5 зазначеного Закону.

 

Якщо фізична особа має статус внутрішньо переміщеної особи, чи можливо присвоїти реєстраційний номер облікової картки платника податків дитині не за місцем прописки?

 

Заступником начальника Городоцької ДПІ Орестом Мельником надано коментар.

 Відповідно до розд. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, облікові картки фізичних осіб – платників податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка № 1ДР) (додаток 2) малолітніх осіб (до 14 років), які є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою (після пред’явлення повертається) та його копію.

Громадяни України подають документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, – до будь-якого контролюючого органу.

Водночас фізичні особи мають право, використовуючи кваліфікований електронний підпис, подавати в електронному вигляді Облікову картку за ф. № 1ДР через приватну частину Електронного кабінету на вебпорталі ДПС України (cabinet.tax.gov.ua).

При заповненні Облікової картки за ф. № 1ДР в електронному вигляді, платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі.

Після направлення через Електронний кабінет Облікової картки за ф. 1ДР у відповідь надходять квитанції, які можна переглянути в меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету:

протягом одного робочого дня – квитанція з Відповіддю № 1 «Повідомлення про прийняття/неприйняття Облікової картки за ф. № 1ДР;

в термін не пізніше трьох робочих днів – квитанція з Відповіддю № 2 Фінальна «Повідомлення про результати обробки» з інформацією про реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі, яка свідчить про готовність реєстраційного номера облікової картки платника податків (присвоєння).

В межах комплексної послуги «єМалятко» надано можливість батькам новонародженої дитини за їх бажанням під час державної реєстрації народження дитини одночасно здійснити реєстрацію її у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр). У такому разі Облікова картка фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка за ф. № 1ДР) не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження, в обсязі, необхідному для проведення реєстрації, отриманих у порядку інформаційної взаємодії з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Таким чином, якщо громадянин бажає присвоїти реєстраційний номер облікової картки платника податків дитині, це можна зробити зазначеними вище способами, а отримати його у Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області за адресою: м. Городок, майдан Гайдамаків, 22, або у інших центрах обслуговування платників Львівської області, адреси яких можна дізнатися за адресою: https://lv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda   

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень