A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Електронні сервіси ДПС – це зручно та просто!

Дата: 10.08.2023 16:20
Кількість переглядів: 293

У Городоцькій ДПІ проведено чергову зустріч з платниками податків щодо користування електронними сервісами податкової служби і особливо подання звітності онлайн.

Податківці, зокрема, звертають увагу платників податків на зручність та простоту електронного звітування за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет», що розташований на веб-порталі Державної податкової служби України.

На відміну від інших програм для подання електронної звітності сервіс «Електронний кабінет» не потребує інсталяції програмного забезпечення, та забезпечує цілодобову взаємодію платників податків з органами державної податкової служби в режимі реального часу. Вхід до податкового сервісу «Електронний кабінет» можна здійснити за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також на веб-порталі ДПС України» - зазначають податківці.

Вхід до особистого кабінету здійснюється платником при наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНЕДП).

Про актуальні питання щодо включення до реєстру волонтерів

 

    Фахівцями Городоцької ДПІ надано коментар. Подати заяву про включення до Реєстру волонтерів можна в електронній формі в Електронному кабінеті у режимі «Заява до Реєстру волонтерів» у ЕК «Для громадян» або у «Введення звітності» режиму «Додатково».

     Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим будь-яким кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

      Для подання заяви потрібно: пройти ідентифікацію, увійти до особистого кабінету, обрати режим «Заява до Реєстру волонтерів» у ЕК «Для громадян» або заповнити форму F1308302 у «Введення звітності» з режиму «Додатково», підписати та надіслати заяву до контролюючого органу. 

Суб’єкти господарювання зобов’язані відображати у чеках РРО/ПРРО усі обов’язкові реквізити

 

       Фахівцями Городоцької ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо актуальних питань РРО та ПРРО, під час якої зазначили, що суб’єкти господарювання не повинні допускати порушень в частині відображення обов’язкових реквізитів в розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО).

         Так, порушення часто відбуваються в частині невідображення/невірного відображення обов’язкових реквізитів розрахункових документів, зокрема:

- відображення у розрахункових документах при проведенні розрахункових операцій з продажу підакцизних товарів неточної інформації щодо коду УКТ ЗЕД (відображається частина коду УКТ ЗЕД – підгрупа, група тощо);

- відображення кодів УКТ ЗЕД у розрахункових документах за допомогою поєднання літер та цифр;

- відсутність у розрахункових документах серії та номеру марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв;

- невірне відображення реквізитів марок акцизного податку (серія та номер) – відображається поєднання букв та символів, які не відносяться до реквізитів марок акцизного податку, відображається більша/менша кількість цифрових та літерних позначень, відображаються літери без використання регістра.

          Такі порушення унеможливлюють формування актуальної інформації щодо обсягів продажу пального та тютюнових виробів, а також визначення обсягів продажу алкогольних напоїв з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів.

         Також, податківці звернули увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та відображення реквізитів марок акцизного податку при продажі алкогольних напоїв.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень