A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ: на зв’язку з платниками

Дата: 24.04.2023 15:39
Кількість переглядів: 89

Нещодавно у Городоцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із начальником інспекції Романом Миськівим щодо оподаткування доходів громадян та основних змін у податковому законодавстві.

         Керівник ДПІ детально відповів громадянам на запитання щодо основних підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, визначення податкового зобов’язання, граничних строків сплати податкових зобов’язань, зазначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Акцентував увагу, що громадяни, які отримували іноземні доходи та перебувають за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію про майновий стан і доходи в електронній формі можна з допомогою Електронного кабінету.

 

Про декларування доходів громадян розповіли платникам Городоччини під

                              час засідання «круглого столу»            

 

             Начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів провів «круглий стіл» з платниками податків на тему «Особливості деклараційної кампанії – 2023».

            Відкриваючи засідання круглого столу, посадовець зазначив, що мета подібних зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою та платниками податків.

           Найбільше питань, які виникали у платників, стосувалися оподаткування фізичних осіб та громадян одноосібників. Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового Кодексу України, відповідно до норм якого декларацію про майновий стан і доходи (далі декларація) зобов’язані подавати і одноосібники, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

          Крім того, при отримані у 2022 році доходів від здавання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі-орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою) орендодавець (громадянин - одноосібник) визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у декларації та сплачує податок з доходів за своєю податковою адресою.

           Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотки. Самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання платники зобов’язані до 1 серпня 2023 року, що настає за звітним.

           Під час проведення круглого столу очільником Городоцької  також надано роз’яснення стосовно декларування доходів у вигляді спадщини, дарунків, додаткового блага.

           Громадяни, які відповідно до норм розд. IV Податкового кодексу зобов’язані подавати декларацію за 2022 рік, повинні подати її до 1 травня 2023 року.

           Роман Миськів зазначив, що фахівцями Городоцької постійно надається практична допомога при поданні звітності, або заяв та інших документів через електронні сервіси ДПС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень