A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

Електронні сервіси ДПС – надійні помічники платників податків

Дата: 24.04.2023 09:45
Кількість переглядів: 67

 У Городоцькій ДПІ запрошують платників податків активніше використовувати податкові електронні сервіси у своїй діяльності.

        По-перше, це зручно та економно у часі для платників. По-друге, електронні сервіси ДПС забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно, тож платники можуть отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, а також подати звітність до податкових органів без особистого візиту до служби, що важливо в умовах дії воєнного стану.

         Ознайомитись з переліком електронних сервісів можна на вебпорталі Державної податкової служби за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/.

        Найбільш популярним, безперечно, є захищений, персоналізований та безпечний сервіс Електронний кабінет.  Він надає безконтактні способи взаємодії платників та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

        Призначення цього сервісу – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника доступною та прозорою.

         Також, популярним серед платників є загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/)  або мобільний додаток ЗІР ДПС, де можливо отримати наступну інформацію: запитання - відповіді з бази знань, нормативні та інформаційні документи, актуальні запитання, останні зміни в законодавстві, ставки податків і зборів, програмний РРО, податковий календар, зворотній зв'язок тощо.  

         Крім того, звертають увагу на  інформаційні канали податкової служби у соціальних мережах. Зокрема, за допомогою сервісу «InfoTAX» (у месенджерах Telegram, Viber) можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, інформацію щодо виникнення податкового боргу, строків подання звітності та сплати податків, інше. 

         Тож, шановні платники податків,  закликаємо максимально користуватись послугами ДПС дистанційно, усвідомити переваги такого формату спілкування з податковими органами, адже скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua) ви маєте можливість отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до податківців.

 

Про переваги декларування доходів онлайн податківці Городоцької ДПІ розповідають відвідувачам Центру обслуговування платників

 

         У Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ громадянам пропонують якісну консультаційну допомогу з питань заповнення та подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи

         Зокрема, під час тренінгу потенційні декларанти отримали детальні роз’яснення щодо доходів, які підлягають декларуванню та мають можливість ознайомитися із алгоритмом реєстрації та роботи в Електронному кабінет ДПС. 

          «Як правило, громадяни потребують саме практичної допомоги від працівників податкової служби з тим, щоб освоїти ази роботи в Електронному кабінеті. Тому кожного, хто звертається до нас, інформуємо про функціональні переваги Електронного кабінету та можливості інших електронних сервісів, що стануть у нагоді кожному платнику податків», - розповідають фахівці Городоцької ДПІ.

         Податківці підкреслили, що тематичні міні-зустрічі з потенційними декларантами відбуваються щоденно. У ході діалогу громадяни дізнаються про вимоги податкового законодавства щодо річного звітування та терміни виконання податкових зобов’язань.

          Нагадали, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала  кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

          Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

           Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоденно у ході роботи за номером телефону  (231) 3-04-55.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень