A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комарнівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район

До уваги власників пасік

Дата: 10.03.2023 13:53
Кількість переглядів: 143

   
Кожна пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування. До заяви про реєстрацію пасіки додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.
 
Ò    Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки (додаток 2), що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу компетентного органу (Держпродспоживслужба) в письмовій або електронній формінакладенням електронного підпису) Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер та  вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік.
Ò   У разі зміни паспортних відомостей, власник пасіки надає паспорт пасіки для оновлення відомостей у Реєстрі   до 15 травня поточного року.
Ò   При проведенні весняної  ревізії бджолиних сімей забезпечується комплекс ветеринарно-санітарних заходів. Завершується огляд бджіл навесні відбором особин для відправки на дослідження у ветлабораторії для підтвердження відсутності чи наявності захворювань. Результати, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки посадовою особою територіального органу компетентного органу.
Ò   Якщо пасіки не занесені до реєстру, то юридично їх не існує, і у випадку крадіжки, стихійного лиха чи інших форс-мажорних обставин, довести розміри шкоди та претендувати на відшкодування збитків буде неможливо.
 
             Алгоритм дій при отруєнні бджіл    
відповідно до Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин (наказ Мінекономіки 19 лютого 2021 року №338)
Ò1. Власник пасіки звертається до органів місцевого самоврядування щодо обстеження пасіки і фіксації випадку отруєння бджіл
Ò2. Постійно діюча Комісія із встановлення факту отруєння бджіл , створена при органах місцевого самоврядування протягом 24 годин здійснює обстеження пасіки

Завдання Комісії:

Ò- установлення достовірності загибелі бджіл
Ò- установлення обставин, за яких сталася загибель бджіл
Ò- надання рекомендацій щодо визначення шкоди, заподіяної власникам пасік унаслідок отруєння бджіл
Ò- відбір та спрямування в лабораторію проб матеріалу (патологічний матеріал, бджоли, продукція бджільництва, а також зелена маса рослин, грунт)
Ò- установлення джерела та причин загибелі бджіл, надання висновків та пропозицій
Ò3. Результати обстеження Комісія фіксує в Акті встановлення факту отруєння бджіл затвердженої форми
Ò4. Відбір зразків для проведення аналізів (лабораторних досліджень) повинен здійснюватись однаковими методом та способом відповідно до законодавства
Ò5. Відібрані зразки упаковуються, опломбовуються та передаються власнику пасіки для доставки в лабораторію. До відібраних зразків додається супровідний лист .
Ò6. Акт складається головою Комісії державною мовою в чотирьох примірниках та підписується членами Комісії

        Фізичні особи та суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин

- Зобов’язані завчасно повідомити органи місцевого самоврядування про заплановане застосування засобів захисту рослин шляхом надання повідомлення про застосування засобів захисту рослин за три доби.

Ò

- У разі надходження інформації про заплановане застосування засобів захисту рослин на адміністративній території органу місцевого самоврядування вказані органи самоврядування протягом чотирьох робочих годин повідомляють про це власників пасік та/або уповноважених ними осіб, зареєстрованих і таких, що прибули на кочівлю на їх територію, у встановленому законодавством порядку.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень